Címlap Hírek Végre magukho...

Végre magukhoz tértek a Herthánál! Hajrá, Pali, szorítunk Neked!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Látva a lassú agóniát, végre drasztikus lépésekre szánta el magát a Hertha Berlin labdarúgócsapatának vezetősége, aminek köszönhetően nem csak a vezetőedzőnek kellett mennie, hanem a sportigazgatónak is. Dárdai Pál pedig jött, látott – és megesküszünk rá, újra győzni is fog!

Tizennegyedik hely, vegetálás, rettegés a kieséstől – miközben Dárdaival a nemzetközi porondon nyomult a Hertha. Pedig anno eléggé lesajnált kerettel rendelkezett a patinás berlini klub, manapság viszont megvan minden, ami a jó szerepléshez kell. Illetve, most lett meg minden: végre felismerték, hogy

ismét a magyar szakemberre van szükség!

Ehhez a lépéshez persze kellett az is, hogy végre megszabaduljanak Michael Preetz sportigazgatótól. Sótlan volt az ürge, ráadásul hiába volt annak idején a mi Palink csapattársa, a kapcsolatuk megromlott – ha rajta múlott volna, most előbb hoznak edzőt Baktalórántházáról, mint hogy visszahívják Dárdait.

De ez az akadály is elhárult, a 44 éves pécsi mágus pedig ismét elkezdhet varázsolni a Herthánál. Annál a csapatnál, ahol otthon van, s ahol a szurkolók is úgy vannak vele, hogy ő egy közülük. Ő maga a Hertha, hiszen: Einmal Herthaner, immer Herthaner! Aki egyszer herthás lesz, örökké az marad, főleg igaz ez egy olyan emberre, aki játékosként 14 évig szerepelt a berlini klubban, hogy aztán vezetőedzőként négy évig irányítsa a csapatot, és dolgozzon az utánpótlásban is.

Sosem fordított hátat a Herthának!

– Nem érdekel az, hogy mi volt eddig a csapatnál, csak az, hogy mi lesz mától! mondta a mai sajtótájékoztatón Dárdai Pál.Sok olyan játékos van a keretben, akik nem régóta vannak itt. Bajnokok Ligája-, vagy Európa Liga-szereplésről álmodoztak, ehelyett a tizennegyedik helyen állunk a Bundesligában. És még nem érzik át azt sem, milyen érzés ehhez a klubhoz tartozni. Ezt szeretném megmutatni nekik. Én annak idején, amikor külföldiként idejöttem, azt gondoltam: játszom itt egy ideig, keresek sok pénzt, aztán hazamegyek – nem így lett. Megszerettek a klubnál, és én is megszerettem a klubot. Fantasztikus érzés volt ezeknek a szurkolóknak játszani. Különleges varázsa van a berlini Olimpiai Stadionnak is. Az én feladatom az, hogy ezt az érzést továbbadjam nekik!

Dárdai hozzátette, megviselte, hogy félbe kellett hagynia az U16-os csapatnál megkezdett munkát.

Az utolsó edzés után elsírta magát.

Dárdai Pál és Arne Friedrich a mai sajtótájékoztatón

S hogy milyen vélemények hangzottak el Dárdai visszatérésével kapcsolatban? Nem túlzás, senki sem kommentálta negatív hangvételben!

– Dárdai Pál és Arne Friedrich, mint sportigazgató, ez egy kiváló klub nagyszerű tervének tűnik – írta a Sky tévécsatorna oldalán a világbajnok Lothar Matthäus. – Akárcsak Josep Guardiola a Barcelonát, senki sem ismeri úgy a berlini klubot, a szurkolókat és a médiát, mint a magyar edző. Emellett nagyon klassz, hogy 2022 nyaráig dolgozhat.

– Abszolút optimista vagyok a visszatérésével kapcsolatban – fogalmazott Petry Zsolt, a Hertha kapusedzője. – Érezni rajta, hogy jót tett számára a kihagyás. Feltöltődött, kipihente magát. Megtartani az edzéseket, jó, ha a vezetőedzői munka negyedét, ötödét kiteszi. Olyan elhivatottsággal és alázattal végezni ezt a munkát, ahogyan ő csinálja, négy és fél év alatt kiégetheti az embert. A lehető legjobb döntést hozta ő is és a Hertha vezetősége is, amikor 2019 tavaszán háttérbe vonult. Most újra a régi, árad belőle a kiegyensúlyozottság!

Némi adalék ahhoz, hogy mit jelent a Herthának Dárdai Pál. Idegenlégiósként ő az együttes történetének legtöbb mérkőzését játszó futballistája: 286 Bundesliga-mérkőzése volt, összesen 373 alkalommal viselte a berliniek mezét. Emellett egyetlen játékos sem nyert nála több mérkőzést az élvonalbeli Hertha színeiben! Van még kérdés?!

Nincs.

„Die Zukunft gehört Berlin” – virít a klub honlapján. Mostantól ismét magyar futballszeretők ezrei szorítanak azért, hogy a jövő a berlini Hertháé legyen.

Hajrá, Pali!