Még vizsgálják, törvényesen nevezték-e ki a harmadik alpolgármestert Pécsett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzat ellenben azt mondja, nincs is vizsgálat. Pedig a Kormányhivatal szerint van és folyik is.

Történelmi pillanat lehetett volna az a napirendi pont, illetve tájékoztató, amely szerint Nyőgéri Lajos, botrányos körülmények között kinevezett harmadik alpolgármester tartott volna a keddi online “közgyűlésen”. Miután azonban

Péterffy Attila felajánlotta a képviselőknek, hogy “csak itt, csak most, csak önök” kérdezhetnek Nyőgéritől, már rögtön az első kérdés után elbukott a nagy pillanat.

Mégpedig azért, mert az ÖPE képviselője, Kővári János azt kezdte feszegetni, hogy mielőtt alpolgármesterként bármiről is beszámolna vagy tájékoztatna Nyőgéri, azt kellene tisztázni, hogy egyáltalán legitim alpolgármester-e; vagyis törvényesen nevezte-e ki Péterffy Attila? Ezért a képviselő arról érdeklődött, hogy mit tud az önkormányzat arról a törvényességi vizsgálatról, amelyet a Baranya Megyei Kormányhivatal indított az ügyben, még decemberben.

Meglepő választ kapott! Az önkormányzat tudomása szerint ugyanis nem indult formális törvényességi felügyeleti vizsgálat Nyőgéri Lajos hirtelen kinevezése miatt, a Kormányhivatal szerintük csak információt kért, különféle kérdések formájában, amit megválaszoltak már decemberben. Mivel azóta sem érkezett semmi reakció a Baranya Megyei Kormányhivataltól, és ha nem is fog, akkor a vizsgálatot lezártnak tekinti az önkormányzat – közölték Kővári János kérdésére.

Az ÖPE-s képviselőnek viszont más információ vannak – vette vissza a szót, amelyek egyébként egybevágnak a Pécs Aktuál értesüléseivel is. Mi ugyanis a napokban hivatalosan rákérdeztünk a Kormányhivatalnál a vizsgálatra, és megerősítették, hogy az folymatban van (mégha cammogva is).

A Baranya Megyei Kormányhivatal hivatalból törvényességi felügyeleti eljárást folytat Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Nyőgéri Lajos alpolgármesterré történő megválasztásáról és illetményének, költségtérítésének megállapításáról szóló határozatának jogszerűségével összefüggésben, amely eljárás jelenleg vizsgálati szakaszban van

– írták kérdéseinkre.

Kővári az online egyeztetésen elmondta, hogy ő szintén így tudja, hogy

folyik a vizsgálat, és azt nem zárták le, erről semmilyen lezáró határozatot nem adtak ki. Erre azt válaszolta a polgármester, hogy “Igen”.

Mivel a testület elakadt ennél a kérdésnél, vagyis, hogy alpolgármester-e, vagy nem Nyőgéri Lajos, és az eredeti tájékoztatójával kapcsolatban nem érkezett egyetlen kérdés sem senkitől, végül ezt a napirendet a polgármester lezárta. Nyőgéri Lajos pedig meg sem szólalt!

Hirdetés
Előző sztori

Végre magukhoz tértek a Herthánál! Hajrá, Pali, szorítunk Neked!

Következő sztori

Gomolyfelhők miatt változóan, a déli órákban erősebben felhős idő várható

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1