Címlap Baranya Visszaáll az ...

Visszaáll az iskolai időszaki menetrend a Volánbusznál!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lépcsőzetesen oldják fel a járvány miatt hozott védelmi intézkedéseket, így április 19-től újraindul a jelenléti oktatás az általános iskolák alsó tagozatán, emiatt a helyközi autóbusz-közlekedésben április 19-től alapvetően visszaáll az iskolai időszaki menetrend, ezzel összhangban a helyijáratok többsége is visszaáll a tanítási napokon érvényben lévő menetrend szerinti közlekedésre.

Komlón hétfőtől amellett, hogy visszaáll az iskolai időszaki menetrend, az óvodai buszjárat és az iskolajárat is a korábban megszokottak szerint közlekedik majd.

Mint ismert, az Innovációs és Technológiai Minisztérium az iskolakezdés zavartalansága érdekében az alsó tagozatos gyermekeket április hátralévő részében a helyközi közlekedésben mentesíti a jegy- és bérletváltási kötelezettség alól, azaz az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése alapján az alsó tagozatos gyermekek az áprilisi hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi vasúti és autóbuszjáratokon.

Ezzel egyidejűleg a korábban megvásárolt, április havi vagy április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos helyközi tanulóbérleteket kezelési költség felszámítása nélkül váltják vissza azoknak, akik ezt április 26-ig kérik.

Fontos! A Volánbusz járatain továbbra is szünetel a jegyértékesítés, illetve a maszkhasználat kötelező a járatokon és a pályaudvarok területén is!

Kiemelt képünk illusztráció.