Címlap Interjú Az ikrek együ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szalánczi Dominika és Szalánczi Adrienn ikerpár, több mint 15 éve a Pécsi Fordan Tánccentrum táncosai. Edzőik, Papp Viktor és Majorlaki Ágnes fájó szívvel vesznek tőlük búcsút, hogy a lányok egy soha vissza nem térő erasmusi élménnyel gazdagodjanak.

Végleg abbamarad a tánc?

Dominika és Adrienn másfél évtized alatt kiemelkedő helyezéseket értek el csapattársaikkal együtt.

– Már az óvodában is táncoltunk. Akkoriban kezdtük el az úgynevezett manótornát, majd az idő előrehaladtával jött az akrobatikus rock ‘n’ roll, amit most hagytunk abba. Azonban fellépésekre még szeretnénk időt szakítani, ezért az erasmusi program után azt folytatni fogjuk a ‘Refrencia’ nevezetű csapatunkkal – mesélték az ikrek.

– Elég régóta táncolunk, mondhatjuk azt, hogy elég volt. Sajnos az időnkbe, az egyetem és a munka mellett sem fér már bele. Nem tudunk az edzésekre 100%-os figyelmet fordítani, de a fellépéseket jövőre is nagyon fogjuk várni – fűzte hozzá Dominika.

A legnagyobb sikerek

  • 1. hely Területi Bajnokság (2015)
  • 1. hely Magyar Bajnokság (2015)
  • 1. hely Európa Bajnokság (2015)
  • 1. hely Területi bajnokság (2016)
  • 1. hely Magyar Bajnokság (2016)
  • 2. hely Európa Bajnokság (2016)
  • 1. hely Magyar Bajnokság (2017)
(Fotó: Pécsi Fordan Táncklub)

Most vagy soha!

– Én mondogattam mindig, hogy muszáj kipróbálunk ezt az erasmusi lehetőséget. Az előző jelentkezésről sajnos lecsúsztunk, de idén úgy álltunk hozzá, hogy Most vagy soha – mesélte Dominika.

Coruna

University of A Coruña

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem anglisztika alapszakán tanulnak, de az őszi kurzusokat a spanyolországi A Coruña egyetemen is felvették.

– Eddig csak Horvátországban vagy itthon nyaraltunk, így nagyon vonzó volt egy teljesen felfedezetlen területet megjelölni tanulás és szórakozás szempontjából. Így esett a választás a spanyol térségre – tette hozzá Adrienn.

Az erasmusi program szeptember 5-től január 25-ig, a vizsgaidőszak végéig tart.

3000 kilométerrel arrébb

– Én attól tartok, hogy vajon mennyi idő lesz mire be fogunk tudni illeszkedni abba a kultúrába és társaságba. Mivel anglisztikát tanulunk, az angol nyelvet kiválóan beszéljük, de sosem alkalmaztuk még egy másik országban huzamosabb ideig – mondta Dominika.

– Van egy spanyol mentorunk, aki segít az eligazodásban, valamint az egyetemi ügyek intézésében. Ő segített albérletet találni, felvenni az órákat és a várost bemutatni – mesélte Adrienn.

A lányoknak már most tele a naptárjuk. Rengeteg programot és szórakozást ígér nekik a spanyol egyetem mindaddig, még vissza nem térnek Pécsre, ahol majd folytatják a táncos fellépéseket.