Ez olyan volt, mint egy igazi futballmeccs: teli lelátó, négy gól. Nem csoda, hogy mindenki élvezte! (Fotó: Csobán Róbert)
Címlap Sport Végre sok gól...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Régen látott már ennyi szurkolót a PMFC-stadion (ami egyébként már az egyetemé, de ez most mellékes), a régi időket idéző csodálatos hangulatban játszották le tegnap az Újpest elleni kupameccset, amit végül a fővárosiak nyertek meg 3-1-re. Ma délután még két baranyai csapat próbálhat továbbjutni.

Szokták mondani szerte az országban: Pécsett szeretik a focit. Bizony így van ez. Kiegészíteném azzal, hogy Pécsett (is) elsősorban a jó focit szeretik az emberek. Azt, amikor erős ellenfelet fogadnak a kedvencek, magas a nívó, és persze a gólok sem maradnak el.

Nos, az Újpest elleni Magyar Kupa-meccsen minden megvolt! Annyi szurkoló jött ki, amennyit akkor láttunk utoljára, amikor még NB I.-es volt a PMFC – ezt a mérkőzést láthatóan senki sem akarta kihagyni. És mintha a pécsi fiúk is érezték volna a pályán, hogy ennek a kilencven percnek most más „illata” van: hajtottak, helyzeteket dolgoztak ki, lőttek egy gólt, vagyis odatették magukat. Az, hogy végül az Újpest nyert, senkit sem bosszantott, a meccs alatt ugyanis világosan kiderült, hogy a vendégeknek erősebb csapatuk van – csereként pályára lépett a pécsi Csoboth Kevin is, aki immár a válogatott tagja, Marco Rossi számít rá.

Weitner Ádám: – Nagyon jó hangulat volt, feldobott mindenkit. Nem akartunk bunkerfocit játszani, ez egy kupameccs volt, egy ünnep. Őszinte focit játszottunk, a srácok mindent megtettek, mentek előre. A különbségeket látjuk, nagyon jó csapattal találkoztunk. Megízleltük az NB I.-et, tanulni kell ebből a meccsből.

Nebojsa Vignjevics: – Gyorsan megszereztük az első gólt, utána kicsit kiengedtünk, de a második félidő tökéletesen kezdődött.

PMFC–Újpest 1-3 (1-2)

Labdarúgó Magyar Kupa, 3. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 5500 néző. Vezette: dr. Csonka (Tóth II., Bornemissza). PMFC: Helesfay – Svedyuk, Szeles (Takács, 58.), Rácz (Majnovics, 58.), Pejovic – Krausz, Terbe – Szabó, Gyurkits (Vas, 70.), Harsányi (Hudák, 58.) – Gera (Tóth-Gábor, 81.). Vezetőedző: Weitner Ádám. Újpest FC: Banai – Kastrati, Fehér, Antzoulas, Pauljevic – Onovo, Ljujic (Simon, 61.), Tajti (Radosevic, 89.) – Kiss T. (Csoboth, 46.), Ganea (Mack, 61.), Ambrose (Jürgens, 76.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Pályára lépett szombaton a HR-Rent Kozármisleny is, amely a debreceni egyetemi csapat, a DEAC vendége volt. A baranyai srácoknak alaposan meg kellett dolgozniuk a győzelemért, de végül kivívták a továbbjutást, Kirchner és Schuszter góljaival 2-1-re győztek.

Ma még két baranyai labdarúgócsapat juthat a következő körbe, a Szentlőrinc és a PTE-PEAC. Mindkettő otthon játszik: a lőrinciek az NB II.-es BVSC-Zuglót, a pécsiek a Kaposvárt fogadják egyaránt 15.00 órakor.

A PMFC B-közép is odatette magát ezen a mérkőzésen, nagyot szurkoltak a srácok (Fotó: Csobán Róbert)
Több mint ezer újpesti drukker kísérte el csapatát Pécsre, volt is némi lila füstmámor (Fotó: Csobán Róbert)
Régen láttunk ennyi szurkolót a PMFC-stadionban, csodálatos volt a hangulat ezen a mérkőzésen (Fotó: Csobán Róbert)
Az immár a válogatottba is rendszeresen meghívott Csoboth Kevin újpesti játékosként tért vissza Pécsre (Fotó: Csobán Róbert)