Zsuzsanna, Tiborc

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

9 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, nincs újabb elhunyt

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Hirdetés

Az elhunytak száma változatlanul 597 fő, 3389-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 549 fő, jelenleg 71 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Életbe léptek a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. 

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7436 embernél van érvényben.

Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Erről itt találsz bővebb információt.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Alapvetően felhőtlen időre számíthatunk

Következő sztori

Autós üldözés lett a veszekedés vége

Legutóbbiak innen: Koronavírus

bool(false)