Címlap Koronavírus „Amikor...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Covid-intenzív osztályának munkatársai, akik a karácsonyi időszakban is életeket mentenek, megható videóban számolnak be munkájukról.

A megható videós bejegyzésben az egyik kardiológus szakorvos elmondta, hogy nem adják fel, de a borzasztó fáradtság, illetve leterheltség ellenére is van egy-két kedves szavuk egymáshoz.

Sajnos én azt gondolom, a Covid tényleg olyan, mint az orosz rulett, nem lehet tudni, hogy kinél, mit vált ki

– fogalmazta meg az egyik főnővér, aki hozzátette, mindennapjaik mind fizikailag, mind lelkileg rendkívül megterhelőek.

A Covid-osztály munkatársai üzentek a többi Covid-helyzetben helytálló kollégának, valamint az összes egészségügyi szakdolgozónak is, hogy minden körülmény ellenére továbbra is szeressék a hivatásukat, és sose adják fel, hiszen emberekkel foglalkozni a legszebb dolog a világon.

A lakosságnak pedig azt az üzenetet küldik karácsonyra, hogy mindenképpen oltakozzanak.

Hoztam magammal egy szokást. Amikor valaki meghal, akkor én mindig kinyitom az ablakot. Hogy a lelke el tudjon menni. Azt üzenem mindenkinek karácsonyra, hogy az első, második, harmadik oltást vegyék fel. Hogy nekünk ne kelljen több ablakot nyitni

– mondta el az egyik intenzív terápiás szakápoló.