Címlap Meteor Pécsen is fel...

Pécsen is felkészültek a veszedelemre

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnapra és hétfőre ónos esőt jósolnak a meteorológusok Baranya megye nagy részére. Pécsen a Biokom hó- és útügyeleti szolgálata természetesen az ünnepek alatt is működik, és a nap 24 órájában ellenőrzi a társaság kezelésében lévő utak állapotát.

Amennyiben arra szükség lesz, a társaság minden mozgósítható munkatársát beveti a mentesítési feladatok elvégzése érdekében. Ha a helyzet megkívánja, gondoskodnak a megelőző intézkedésekről (alásózás, érdesítés), illetve folyamatosan dolgoznak majd az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban. A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak, nagyobb forgalmú terek és járdák, valamint a sűrűn lakott városrészek forgalmasabb gyalogos útvonalai.

Minden igyekezet ellenére azonban városszerte lehetnek majd csúszós útfelületek, éppen ezért a társaság kéri, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről. Csakis téli gumival felszerelt járművel közlekedjenek, és az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg a vezetési technikát és sebességet. Gyalogosként is ugyanúgy érdemes óvatosabban közlekedni és figyelni a megfelelő ruházat kiválasztására – kiváltképp a lábbeli tekintetében.

A társaság továbbá kéri, hogy az ingatlantulajdonosok a lakóingatlanok előtti járdaszakaszok síkosságmentesítési feladatait végezzék el a balesetveszély elhárítása érdekében.

(Borítókép: Időkép)