Címlap Koronavírus Annyi a beteg...

Annyi a beteg, hogy újra megnyitják Pécsen a Koronavírus Ellátó Központot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint ahogy arról korábban a Pécs Aktuál beszámolt, hetek óta tumultus van a pécsi sürgősségin, ugyanis a COVID-os betegeket is ott látják el, emiatt pedig totálisan leterheltté vált az osztály. Kicsit megkésve, de lépett Pécs, november elsejétől újra megnyitják a júniusban bezárt Koronavírus Ellátó Központ.

Lapunk két hete számolt be róla, hogy még mindig nem nyitott újra a márciusban felállított, majd júniusban bezárt Koronavírus Ellátó Központ Pécsett, annak ellenére, hogy a megbetegedések száma bőven indokolttá tenné.

Mivel a betegeket el kell látni valahol, ezért hetek óta tumultus van a Sürgősségi Betegellátó Osztályon – sok COVID-os kerül oda ugyanis. Már annyira leterheltté vált az osztály, hogy a pécsi SBO munkatársai a közösségi oldalukon figyelmeztették a pécsieket, hogy a várakozási idők jelentősen megnyúlnak, és mindenki legyen türelmes.

Eddig Szekszárd volt a cél, novembertől azonban újra megnyílik a KEK!

Már hetek óta a Tolna Megyei Balassa János Kórház, kijelölt kórházként látja el Tolna, Somogy, Baranya és Fejér megyék COVID-pozitív, kórházi ellátást igénylő eseteit, novembertől azonban változik a koronavírus-gyanús és fertőzött betegek sürgősségi ellátásának rendje.

Dr. Kanizsai Péter, a PTE Sürgősségi Betegellátó Osztályának tanszékvezetője szombaton tájékoztatta a pécsieket a közösségi oldalán, hogy

november elsején, reggel 7 órától a COVID-gyanús estek ellátása nem a 400 ágyason történik, hanem a volt Megyei Kórház épületében található KEK-ben.

A PTE Klinikai Központ Rákóczi úti (volt Megyei Kórház) telephelye a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utca felől közelíthető meg.

Fenyegetőző orvosok és 24 órás műszak

Olvasónktól úgy tudjuk, hogy a Sürgősségi Betegellátó Osztályának

több orvosa is felmondással fenyegetőzött az áldatlan állapotok miatt.

Vélhetően ezért lépett az egyetem. A munkájuk ezentúl sem lesz könnyebb, ugyanis 24 órás műszakban fognak dolgozni november elsejétől a KEK-ben.