Bezártak egy óvodát Pécsett a koronavírus miatt!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két napra rendkívüli szünetet rendeltek el a Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájában - tudta meg a Pécs Aktuál. Ez azt jelenti, hogy Pécsett ez az első óvoda, amit a koronavírus miatt bezártak. Pedig minden előírást betartottak korábban...

Döntött az Oktatási Hivatal:

két napra rendkívüli szünetet rendeltek el egy pécsi óvodában.

A belvárosban található intézményben ezen a héten már nincs óvodai nevelés.

Hosszabb az őszi szünet

A gyerekeknek péntektől kezdődött volna az őszi szünet, így most szerdától “pihenhetnek” otthon. A Pécs Aktuál úgy tudja, hogy azok a szülők, akik nem tudták megoldani a gyermekek otthoni felügyeletét, azoknak felajánlottak egy másik intézményt, ahol fogadják a kicsiket.

Minden óvónő karanténba került?

Az önkormányzat kedd esti közleményében arról ír, hogy a Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájában egy alkalmazott tesztje lett pozitív, de a kontaktkutatás során 12 dolgozót, 21 gyermeket helyeztek járványügyi megfigyelés alá. Ez jelentheti azt, hogy az óvoda szinte összes óvónője karanténban van, hiszen az intézményben 6 csoportban foglalkoznak a gyerekekkel – tudtuk meg a Belvárosi Tagóvoda honlapjáról. Így ha egy csoporttal 2-2 óvónő foglalkozik, akkor meg is van a 12 dolgozó.

Körülbelül 120-150 gyereket érinthet a rendkívüli szünet

Bár hivatalos tájékoztatás még nem érkezett a rendkívüli szünetről, de ha csoportonként 20-25 gyermekkel számolunk, akkor a szünet 120-150 gyermeket érint.

Rendkívüli szünet elrendelése

Rendkívüli szünetet és annak feloldását az Oktatási Hivatal rendelheti el. Az önkormányzatnak nincs lehetősége annak módosítására. Így például ügyeleti csoportot sem tudnak biztosítani, még akkor sem, ha tünetmentesek az óvónők és gyermekek. Ezért a Pécs Aktuál valószínűsíti, hogy a gyermekek elhelyezését más intézményben próbálják megoldani.

Előző sztori

Pécsett a szennyvízben stagnál a koronavírus örökítőanyagának mennyisége

Következő sztori

150-200 ezer három meccsért. Megéri? Nem kérdés! Inkább nem lesz új telefon…