Címlap Sport 150-200 ezer ...

150-200 ezer három meccsért. Megéri? Nem kérdés! Inkább nem lesz új telefon…

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma este (21.00) Barcelonában kezdi a Ferencváros labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája csoportkörét. A hazai mérkőzésekre hatalmas az érdeklődés, a fél ország ott szeretne lenni a Barcelona és a Juventus elleni meccseken – még úgy is, hogy mélyen a zsebbe kell nyúlni. És a pénz nem minden.

A Fradi huszonöt év után jutott be ismét a BL csoportkörébe, s miután a kvartettben ott van az ellenfelek között a Barcelona és a Juventus is, az érdeklődés óriási a meccsek és a belépők iránt. A jegyértékesítést tegnap kezdték a klubnál, a bérleteket úgy viszik, mint a cukrot – az első nap 3084 talált gazdára.

Pedig elég borsos áron lehet hozzájutni.

A Fradinál öt szakaszban árulják a belépőket, elsősorban a klubhűséget helyezték előtérbe az árak kialakításánál. Azok a szurkolók például, akik megújították bérletüket és tavasszal nem kértek visszatérítést, illetve akik a BL-sorsolás előtt vettek szezonbérletet, olcsóbban juthatnak belépőhöz, mint bárki más. Konkrétan: míg egy szimpla szurkolói kártyás drukkernek 120 ezer forintot kell fizetnie az 1. kategóriás, három meccsre szóló bérletért, addig az előbb említett bérleteseknek egy ugyanilyen „csomag” 72 ezer forintba kerül.

A Green 76 Ultras tagjai mindig ott vannak a lelátón

– Ezek a jegyárak abszolút reálisak a Bajnokok Ligájában – mondta a Pécs Aktuálnak a dél-dunántúli ultracsoport, a Green 76 Ultras pécsi vezetője. – Itthoni viszonylatban talán soknak tűnhet, s biztosan vannak olyan családok, ahol ekkora kiadás nem fér bele futballmeccsekért, de azoknak a túlnyomó többsége, akik eddig ott voltak a lelátón a Fradi meccsein, most is lesz belépőjük. Én a két fiammal megyek majd a Barcelona és a Juventus elleni hazai mérkőzésekre, s ez a két túra mindennel együtt biztosan elvisz majd százhúsz–százötvenezer forintot. De nem bánjuk, inkább lemondunk más dolgokról: nem lesz most új telefon, vagy éppen Xbox.

S hogy mit várnak a vérbeli Fradi-drukkerek a csoportkörtől? Csodát nem, de az Európa-bajnokságon is voltak meglepetések…

– Minden mérkőzés egy örömünnep lesz, egy hatalmas élmény a játékosoknak és a szurkolóknak is, a csapat pedig rengeteget tanulhat, profitálhat belőlük. Tippelni nem szeretnék arra, hogy mi lesz. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a csoport harmadik helye hatalmas teljesítmény lenne, de ha negyedikek leszünk, azt sem bánjuk: minden megszerzett pontnak, gólnak örülni fogunk!

Kezdődik a BL-csoportkör, jöhet a harc a Kijev, a Barca és a Juve ellen

A Ferencváros hazai mérkőzései: Ferencváros–Dinamo Kijev (október 28., 21.00, Groupama Aréna), Ferencváros–Juventus (november 4., 21.00, Puskás Aréna), Ferencváros–Barcelona (december 2., 21.00, Puskás Aréna).