Címlap Baranya Gyorsan megy:...

Gyorsan megy: Pécsett 20 perc alatt megkapják az oltást a jelentkezők

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár hosszú sorokban állnak az emberek a Garay utca felől megközelíthető Oltóponton, az oltás rendbenés gyorsan halad – számolt be szerdán egy televíziós interjúban Horváth Zoltán. A Baranya megyei kormánymegbízott elmondta, a megyei kormányhivatalok által szervezett oltási héten regisztráció nélkül, reggel 7 órától este 7 óráig várják a jelentkezőket.

Baranya megyében hat helyen oltanak öt vakcinával

– Mind az öt, ma elérhető oltóanyag rendelkezésre áll az oltópontokon – hangsúlyozta Horváth Zoltán.

Katonák, polgárőrök is segítenek

– Az adminisztrációban a kormányhivatalok munkatársai is segítenek, akik az akcióhét keretében reggeltől estig várják azokat, akik felvennék az oltást – mondta Horváth Zoltán.

Van lehetőség: az első, a második vagy az ismétlő oltás felvételére

Óriási az érdeklődés, az április 30-i regisztráció nélküli oltási naphoz hasonló az oltásra jelentkezők száma. A korcsoportok is változatosak.

„Jelenleg többen vannak olyanok, akik spontán jönnek – náluk az járul hozzá a sorhoz, hogy betartjuk a járványügyi óvintézkedéseket, elvárjuk a megfelelő védőtávolság betartását, és igyekszünk nem zárt térben várakoztatni az embereket” -mondta az eddigi tapasztalatok alapján Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke.

Az oltópont előtt szerda dél körül

A vakcinák közül az oltási akcióhéten is lehet választani, mindenkinek a kórtörténete, előzetes betegségei és állapota szerint ad tanácsot az oltóorvos.