Ulrik

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Horvátországban harmadik napja nincs új fertőzött

 Horvátországban harmadik napja nem diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzöttet, Szlovéniában stagnál az esetek száma - derült ki a válságstábok vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Horvátországban az elmúlt 24 órában senkit nem diagnosztizáltak fertőzéssel, és nem regisztráltak új halálesetet sem, így az ismert koronavírus-fertőzöttek száma 2247, a járvány halálos áldozatainak száma pedig 103 maradt. Ez a harmadik egymást követő nap, hogy nincs új fertőzött az országban. Az elmúlt tíz napban nulla és egy között ingadozott a napi új esetek száma. Az első fertőzés több mint három hónappal ezelőtti megjelenése óta 2126 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. A diagnosztizált betegek közül 10-en vannak kórházban, közülük ketten lélegeztetőgépen.

A válságstáb újabb enyhítéseket jelentett be: az üzleteknek hétfőtől nem kell kötelezően bezárniuk egy órára délután, hogy fertőtlenítsék a helyiségeiket. A közegészségügyi intézet ajánlásai szerint ezt napközben folyamatosan kell megtenniük. A szomszédos Szlovéniában az elmúlt egy napban eggyel, 1,485-re nőtt az új fertőzöttek száma, és nem regisztráltak új halálesetet az országban, így a járvány halálos áldozatainak száma 109 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze öten vannak kórházban, közülük senkit sem ápolnak intenzív osztályon. Az elmúlt tíz napban nulla és kettő között változott az új koronavírus-fertőzöttek száma, ez alól csak június 5. volt kivétel, amikor 5 fővel nőtt az esetszám. Az aktív betegek száma 17 fő.

Horvátország és Szlovénia – április végétől és május elejétől – szigorú óvintézkedések mellett – fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, valamint megnyitotta határait több uniós ország, köztük Magyarország előtt.

Hirdetés

Előző sztori

Július elsején félmillió forintot kapnak az egészségügyi dolgozók

Következő sztori

Elhunyt egy beteg, az aktív fertőzöttek száma 1183-ra csökkent

Legutóbbiak innen: Koronavírus