Ellák

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Katonaság segítségével fertőtlenítették a pécsi önkormányzat idősotthonát

Ahol szerencsére nem találtak koronavírusos időset sem, de a gondozók is egészségesek.

Hirdetés

Korábban 136 klinikai szintű új koronavírus tesztet végeztetett el az önkormányzat az Integrált Szociális Intézmény (ISZI) két telephelyen működő idősotthonában. A tesztek eredménye április 17-én érkezett meg, és mindegyik negatív lett – írtuk meg:

Pécs önkormányzata újabb teszteket végeztetett az Integrált Szociális Intézmény két telephelyén – tudta meg most a Pécs Aktuál.

A kontrollteszteket 64 idős gondozotton és 47 dolgozón végezték el, és újra negatív eredmények érkeztek vissza. Azaz a pécsi önkormányzat idősotthonaiban senki sem koronavírus fertőzött.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttműködésének köszönhetően április 30-án és május 1-jén megtörtént az ISZI két telephelyének teljes fertőtlenítése is – tudtuk meg. Az idősotthonokban dolgozó katonák körültekintően jártak el, a fertőtlenítés nagyban segítette az intézményekben végzett védekezési munkálatokat.

Hirdetés

Előző sztori

A vizsgázók és a tanárok szerint könnyűek voltak a magyarérettségi tételek

Következő sztori

Észak felől szakadozik a felhőzet, és kisüt a nap

Legutóbbiak innen: Koronavírus