Közel 70.000 beoltott ember Baranya megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kórházi, a háziorvosi és az ezen a héten újonnan kijelölt járóbeteg-ellátó intézmények oltópontjain eddig összesen közel hetvenezer fő beoltását szervezte meg a Baranya Megyei Oltási Munkacsoport – írja közösségi oldalán a Baranya Megyei Kormányhivatal.

A koronavírus elleni vakcinák beadása folyamatos az egész országban. Jelenleg a regisztrált idősek beoltása a legfontosabb feladat- hangzott el csütörtökön az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Ahol többek között arról is szó esett: a héten a háziorvosok az időseket az AstraZeneca vakcinájával oltják. A kórházi oltópontokon Pfizer- és Szputnyik V vakcina áll a legidősebb regisztráltak rendelkezésére. Az időseket – az eddigiekhez hasonlóan – a háziorvosok értesítik, átlagosan 24 embert küldhetnek a kórházi oltópontokra. A háziorvosok még a héten is folytatják az oltást a Modernával, a korábban érkezett Sinopharm-oltóanyagot teljesen felhasználták.

Vasárnapig oltják be az AstraZeneca vakcinájával azokat, akik a múlt héten kaptak értesítést, és megkezdődött a védekezésben részt vevő rendvédelmi dolgozók, rendőrök, katasztrófavédelmisek és a határvédelemben részt vevő katonák oltása is.

Kiemelt képünkön: Horváth Zoltán kormánymegbízott, forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal facebook oldala.

Előző sztori

Jön a hosszú hétvége

Következő sztori

A járvány lefékezte a ralisokat: elmarad az orfűi nyitány!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1