Megszakad a hagyomány, nem most adják át a Tüke díjakat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden évben január 21-én adják át Pécsett a Tüke díjat. Azért éppen ezen a napon, mert ezzel emlékeznek arra, hogy 1780-ban Mária Terézia január 21-én állíttatta ki a Pécsnek szóló királyi privilégium-levelet. A hagyomány idén a járvány miatt megszakad.

Az elmúlt években ezen a napon minden évben szentmisével egybekötött díjátadást tartottak. A Tüke díjat a pécsi polgárok voksai alapján olyan személy kaphatja meg, aki a város fejlődéséhez jelentős mértékben hozzájárult.

A korábbi években Tüke díjat kapott többek között Sólyom Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház  örökös tagja, Mayer Mihály, a Pécsi Egyházmegye 81. püspöke és dr. Korinek László egyetemi tanár, akadémikus, akinek a nevéhez köthető a Magyarok Kenyere program. 2018. óta az ifjúsági Tüke díjat is rendre kiosztják.

Idén január 21-én nem tudják megtartani a díjátadót, a járványhelyzet miatt. A Tüke Alapítvány ígérete szerint amint enyhül a vírushelyzet, megrendezik az ünnepi eseményt.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
Előző sztori

Az év második hetében öten sérültek meg a baranyai utakon

Következő sztori

Baleset történt Mágocson

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1