Címlap Egészség Müller Cecíli...

Müller Cecília jól odapirított az oltáselleneseknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alapvető biológiai ismereteik sincsenek azoknak az embereknek, akik hisznek az áltudományos, oltásellenes dezinformációnak – fogalmazott Müller Cecília a TV2 Mokka című műsorában.

Az országos tiszti főorvos szerint a negyedik járványhullám küszöbén vagyunk, egész Európában emelkedik a fertőzöttek száma, Magyarországon már augusztus második hetétől megfigyelhető ez a tendencia.

A szakember úgy véli, hogy mindenhol a koronavírus delta variánsa okozza az emelkedést, Magyarországon is ennek tudható be a fertőzések több mint 90 százaléka. A delta mutáns az összes előtte megismert mutációnál fertőzőbb, az ezzel fertőzöttek sokkal több vírust ürítenek, így az oltás felvétele mellett a higiénés szabályok betartása is nagyon fontos – fogalmazott.

Müller Cecília az „újszerűség” mellett elsősorban a dezinformáció számlájára írta, hogy sokan nem mernek oltakozni. Hangsúlyozta, hogy bár az oltások veszélyhelyzeti alkalmazással kezdődtek, ez nem jelenti azt, hogy nem biztonságosak és hatékonyak, hiszen minden fázison ugyanúgy végigment az előállítás, mint a korábbiak.

A félrevezető információkról szólva kijelentette:

alapvető biológiai ismereteik hiányoznak az embereknek, amikor olyanokat hallok, hogy beépül a DNS-be az mRNS-vakcina, meg hasonlók.