Müller Cecília nagyon büszke a fiatalokra!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 16–18 évesek közül 84 ezren regisztráltak péntekig a koronavírus elleni védőoltásra. A hétvégén további 6 ezren késve regisztráltak, ők szerdáig ugyancsak időpontot tudnak foglalni – mondta Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

A legfrissebb járványügyi adatok ismertetése után az országos tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy a pandémia kezdete óta 583 882-en gyógyultak meg a betegségből, ez az arány egyre javul, de figyelmeztetett, hogy még mindig sok embert ápolnak a kórházakban súlyos koronavírus-fertőzéssel.

Csak az embereken múlik, hogy beadatják-e az oltást

Hozzátette: most már olyan sok vakcina érkezett, hogy csak az embereken múlik: beadatják-e maguknak az oltást. Müller Cecília arra is emlékeztetett, hogy kedd hajnalban újabb Szputnyik-szállítmányok érkeztek, ezzel pedig az oltóanyagból az összes dózis befutott, amelyet Magyarország megrendelt.

Büszke a fiatalokra Müller Cecília

Müller Cecília azt is felidézte, hogy a 193 ezer fős 16–18 éves korosztályból mintegy 84 ezren regisztráltak már az oltásra, akiknek 80 százaléka már időpontot is foglalt. Összességében 90 ezer 16–18 éves diák kaphat majd oltást.

Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra

– mondta. 

A 84 ezer főn kívül még mintegy hatezren vannak azok, akik kis késéssel, csak a hétvégén regisztráltak. Hamarosan számukra is megnyílik az időpontfoglalás, ők szerdáig tudnak majd időpontot választani – mondta. 

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy az oltás második adagját is két és fél millió fő is megkapta, ez pedig azért fontos, mert csak így tehető teljessé a védettség. Ezalól csak a Janssen-vakcina jelent kivételt, mert abból csak egyet kell beadni – mondta. 

Közzéteszik a poszt-Covid-ambulanciák listáját

Müller Cecília azt is megígérte, hogy a poszt-Covid-ambulanciák listáját közzé fogják tenni az interneten. Ha valaki különböző tünetekkel küszködik, akkor addig is azt javasolják neki, hogy vegye fel a háziorvossal a kapcsolatot, és ő majd továbbirányítja a megfelelő helyre – mondta. 

Még nincs jelen az indiai variáns Magyarországon

Több médium is megkérdezte Müller Cecíliától, hogy kimutatták-e már hazánkban az indiai variánst, vagy ha még nincs Magyarországon, akkor elkerülhető-e, hogy bejusson az országba. 

Nem kizárható, hogy Magyarországon is megjelenhet az indiai mutáns 

– válaszolta Müller Cecília. 

Hozzátette: egyelőre még nem azonosították ezt a variánst az országban, és dolgoznak azon, hogy ha mégis megjelenik, akkor mielőbb sikerüljön azonosítani. 

Előző sztori

Éljen! Pécs a harmadik legszimpatikusabb város Eger és Szeged után!

Következő sztori

Két gyalogost is elgázoltak a zebrán

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1