Ottó

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orbán: Lesz második hullám – az idősekre külön szabályok vonatkoznak majd

Hirdetés

Három tény van, amiből ki tudunk indulni – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel. “Az első az, hogy ez a vírus létezik, itt van. A második, hogy nincs vakcinánk. A harmadik, hogy semmilyen garancia nincs arra, hogy magától elpusztulna vagy elmenne a vírus” – magyarázta.

Külön szabályok kellenek az időseknek, fenn kell tartani az időseket védő szabályainkat, és a szabályok kellenek a legfertőzöttebb Budapestre és Pest megyére. Ezen a területen a kijárási korlátozások fennmaradnak, viszont a többi helyen, ahol a fertőzések és halálozások száma alacsonyabb, és terjedési sebesség is sokkal lassúbb, könnyebb szabályokat lehet beveztni – tette hozzá Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta: az első csatát Magyarország megnyerte a vírussal szemben, mert az “nem szabadult el, nem pusztított szándéka szerint”, és korlátlanul sikerült kialakítani a védekezés módszereit. Hangsúlyozta, minden embert, aki megbetegszik, képesek bárhol ellátni már az országban, senki sem maradhat ellátás nélkül.

Biztosan lesz második hullám

Orbán szerint az orvosok azt mondják, hogy olyan világméretű járvány, amelynek csak egyetlen hulláma lett volna, nem volt. Tehát lesz második hullám is. A szakemberek úgy számolnak, hogy október-november környékén érkezik majd a második hullám. Azt pedig senki nem tudja, hogy ez kisebb, vagy nagyobb lesz-e, mint ami eddig volt – hangzott el a műsorban.

Orbán hozzátette, a nyáron felkészülnek az őszi hullámra, hogy a lehető leggyorsabban tudjanak reagálni majd.

A teljes rádióinterjút itt lehet meghallgatni:

Előző sztori

"Vírust" terjeszt a pécsi polgármester - nyílt levelet írtak neki professzorok

Következő sztori

Csak maszkban lehet buszozni hétfőtől Pécsen!

Legutóbbiak innen: Koronavírus