Kornél, Soma

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

“Vírust” terjeszt a pécsi polgármester – nyílt levelet írtak neki professzorok

Kezdés
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Egy közérdeket szolgáló intézkedés ürügyén kormányellenes hangulatot kelt, valótlan állításokkal manipulál" Péterffy Attila, ezért nyílt levelet írt neki Dr. Lénárd László professzor, korábbi rektor; dr. Meleg Csilla professzor emerita - szociológus; dr. Bárdi László professzor emeritus, Pécs díszpolgára - orientalista; dr. Kovács Attila ny. pszichológus, és egy bizonyos Nagy Lászlóné. Mutatjuk!

Hirdetés

“Tisztelt Polgármester Úr!

A pécsi háztartásokba eljuttatott védőmaszkok mellé az önkormányzat kísérőlevelet csatolt, amelyet Ön, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere jegyzett. A benne leírtak azt sugallják, hogy kizárólag a városvezetés törődik az életünkkel, az egészségünkkel ebben a kritikus, koronavírusos időszakban; a Kormány ebben a küzdelemben magára hagyja a várost, sőt még a legalapvetőbb információktól is elzárja. Az Ön aláírásával hitelesített körlevélben értesülhetünk arról, hogy a Kormány súlyosbítja, mintegy hátráltatja a felelős önkormányzati tevékenységet a vészhelyzet idején.

Nos, Polgármester Úr, ez a megállapítás leplezi le azt a politikai píárt, ami a kísérőlevél tónusát megadja. Iskolapéldája annak az árukapcsolásnak, amely

az általános és elsődleges közérdeket összekapcsolja a nemtelen pártpolitikai előnyök megszerzésével. Egy közérdeket szolgáló intézkedés ürügyén kormányellenes hangulatot kelt, valótlan állításokkal manipulál annak érdekében, hogy a Kormány ellen hangolja Pécs lakosságát.

Mi, pécsi polgárok ezt visszautasítjuk!

Mert látjuk, tapasztaljuk:

Magyarország kormánya sikeresen irányítja az országot, állja a sarat a külső és a belső támadásokkal szemben. Van társadalmi/politikai bázisa, van jövőképe, van nemzeti karaktere, és van bátorsága. Csak kisszerű és tehetségtelen politikai ellenfelei vonják ezt kétségbe és próbálják tehetetlenségüket a Kormány számlájára írni.

Úgy tűnik Pécs is beáll azok közé, akik a Kormányon kérik számon azt, amit nem képesek megtenni, bár kellene. Pécs is azok sorába szegődött, akik a Kormányra mutogatnak, amikor felelősséget kellene vállalni. Bizonyára könnyebb egy kísérőlevelet megfogalmazni, mint eredményeket elérni. Könnyebb azon dolgozni, hogy a gyanútlan pécsi polgár az Orbán-kormány diktatúrájának árnyképét fedezze fel mindenben és mindenhol.    

2019. október 13-án Önt, az ellenzéki pártok közös jelöltjét választották polgármesternek. Ön és a támogatói a város életében jótékony, erőteljes változtatásokat vázoltak fel, lendületet, szakértelmet ígértek, új korszakot. A győzelmi mámorban arról beszéltek, hogy mire lesznek képesek együtt, összefogva a civilekkel, a kisebbséggel, az importált európai uniós nyitottságukkal. És

most csak a Kormánnyal szemben támasztott egyoldalú városvezetői igények, elvárások felpanaszolásáról hallunk, amit körlevelekben, nyilatkozatokban, bloggokban terjesztenek, mint egy… vírust.”

Kapcsolódó cikkünk a témában:

Hirdetés

Előző sztori

11 újabb beteg halt meg, 2863 fertőzött Magyarországon

Következő sztori

Orbán: Lesz második hullám - az idősekre külön szabályok vonatkoznak majd

Legutóbbiak innen: Vélemény