Címlap Politika Sok pécsi kia...

Sok pécsi kiakadt az új polgármester politikai „kampánylevelére”

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ízléstelennek tartják a maszkok mellé kapott tömeglevelet, ráadásul nem is igaz - mondják, mert szerintük nem sárdobálásra lenne szükség ebben a veszélyhelyzetben, hanem összefogásra és félre kellene tenni a politikát Pécsen.

Egy ‘DK-s volt munkásőr’ nem nyomja ilyen tempóban a demagógiát, mint Pécs új vezetője. Ez részben megdöbbentő, részben felháborító, harmadrészben pedig butaság is

– mondta lapunknak az egyik pécsi asszony, aki felháborodott Péterffy Attila „kampánylevelén”, amit a maszkok mellé küldött – egyébként minden háztartásba.

A polgármester azt írja egyebek mellett az ajándék mellé, hogy magára maradt, a város eddig sem számíthatott segítségre a kormánytól, és még az alapvető adatokat sem kapták meg. (Ezeket a kijelentéseket némileg árnyalja egy mai nyilatkozat, nem is kicsit – a szerk.)

Lapunkban korábban már megírtuk, hogy ez az állítás megkérdőjelezhető, de minimum véleményes; és próbáltuk megfejteni ennek okát is, illetve rámutattunk egy komoly ellentmondásra is Péterffy Attila ezen kijelentései mentén, mivel olyan, mintha önmagának mondana ellent.

Lapunknak sokan jelezték, hogy rossz néven vették a polgármester politikai ekézését, ami szerintük lerontotta az egyébként értékelendő segítő szándékot: vagyis, hogy minden pécsi háztartásban legyen maszk (mégha ezzel el is késett pár hetet az önkormányzat, de mindenhol nehéz volt védfelszereléshez jutni).

Mivel az elmúlt 1-1,5 hónapban a legtöbben már beszerezték a maszkokat a családnak, többen fel is ajánlották a várostól kapott darabokat olyanoknak, akiknek igazán szüksége van rá, például a munkájuk miatt.

A közösségi oldalon lépten-nyomon lehet belefutni ilyen posztokba.

A kampánylevél annyira kiakasztott sok pécsit, hogy az üggyel a HírTV is foglalkozott. A nyilatkozók szerint uszításnak is felfogható a polgármester levele, és „mindenki tudja”, hogy amit állít az nem igaz.

Kapcsolódó cikkünk:

(Bírtóképünk: Pécs Aktuál grafika)