Címlap Koronavírus További 132 o...

További 132 ovis és 14 bölcsis került karanténba Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb gyermekek és dolgozók kerültek karanténba a város gyermek-intézményeiben az elmúlt három napban – közölte az önkormányzat. Tíz óvodából és egy bölcsődéből jelentettek fertőzötteket, összesen 155-en kerültek járványügyi megfigyelés alá.

A Zsolnay Vilmos utcai, a Bártfa utcai és az Apáczai 3-as óvodákban egy-egy dolgozóról, míg a pécs-somogyi, a Zipernowsky Károly utcai, a Bornemissza Gergely utcai, a Budai Nagy Antal utcai, a Magyar Lajos utcai, valamint az Apáczai 1-es és 2-es óvodákban egy, vagy több kisgyermekről igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést.

A hatóság a fertőzöttek környezetében lefolytatott kontaktkutatás eredményeként – a fertőzöttekkel együtt – összesen 8 óvodai dolgozó és 132 kisgyermek esetében rendelt el járványügyi megfigyelést.

A Kisgyermek Szociális Intézmények Mandula Bölcsődéjében előbb az egyik dolgozóról, majd az egyik kisgyermekről is beigazolódott, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A velük szoros kapcsolatba került további 13 kisgyermek számára a hatóság szintén karantént rendelt el.