Móric

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb szabályok az iskolákban a Covid-19 miatt

/

Bővült az a lista, ami azokat a szabályokat tartalmazza, amit az iskoláknak kell betartaniuk a koronavírus-járvány miatt.

Az intézkedési tervet az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészítette ki. E szerint a jövőben a szülők csak az intézményvezető engedélyével, illetve kimondottan szülőknek szervezett programok esetén léphetnek az iskolák területére, más esetben nem.

Az úszásoktatásokat tavaszra vagy későbbi évfolyamokra kell halasztani. Azt is javasolják, hogy az iskolákban a tanórán kívüli sportfoglalkozásokat, kóruspróbákat függesszék fel.

Az intézkedési terv javaslatot tesz a szalagavatók, bálok elhalasztására és bővítették az iskolai étkezésre vonatkozó szabályokat is.

A tárca azt is előírta, hogy bármilyen betegség után csak a háziorvos vagy a kezelőorvos igazolásával, vagy kórházi zárójelentéssel lehet visszatérni az intézménybe. Ez a szabály a diákokra és a pedagógusokra is vonatkozik.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Teljes körű látogatási tilalom hazánk összes kórházában

Következő sztori

Szeptember közepétől kizárhatják az utazásból azt, aki nem visel maszkot

Legutóbbiak innen: Egészség

bool(false)