Friderika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Virológus: “Az első védvonalat maguk az emberek jelentik”!

Ezért kell maszkot viselni - véli Kemenesi Gábor, aki szerint a járvány nem politikai téma, és nem is félelemkeltés.

Tessék viselni, mert amúgy is kötelező az előírt helyeken! Tessék viselni, mert megvédjük a többi embert, ha betegek, vagy ha netán tünetmentes hordozók lennénk!

– folytatta mondandóját Kemenesi Gábor.

A virológus a facebook posztban fokozatosan kifejti, hogy miért is fontos a maszk viselése, és miért nincs igazuk a “félszakértőknek”.

Nem szűri ki a szövetmaszk a vírust? – valóban nem, viszont felfogja a vírust terjesztő folyadékcseppecskék döntő többségét – ezért kell minél szélesebb körben hordani, ezt jelenti a tömegességi elv.

A pécsi virológus a felelősségteljes és tudatos védekezésre szeretné felhívni a figyelmet, ugyanis elmondása szerint “az első védvonalat maguk az emberek jelentik”. Mondandóját szakirodalmi cikkekkel is alátámasztja bejegyzésében.

Továbbra is értetlenül állok a maszkviselés ellen felszólalók esztelen és a társadalom egészére nézve káros érveit…Közzétette: Gábor Kemenesi – 2020. augusztus 10., hétfő

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Több százmillióval kevesebb pénze lesz a Pécsi Nemzeti Színháznak idén

Következő sztori

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás

Legutóbbiak innen: Koronavírus

bool(false)