Címlap Közélet 4000 fős hatá...

4000 fős határvadász egység védi majd az országot

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Határvadászatot hoz létre a kormány a Belügyminisztérium keretein belül – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten a Kormányinfón.

Mintegy négyezer fős lesz a határvadász egység a rendőrségen belül, először 2200 határvadászt vesz fel a belügyi tárca. A határvédelmet a rendőrökkel együttműködve a határvadászok fogják ellátni

– ismertette Gulyás Gergely, megjegyezve: ez tehermentesíti a katonaságot és többen fogják védeni a magyar határt. A költségvetési forrásokat a honvédelmi alapból biztosítják majd.

Gulyás szerint az elmúlt időszakban nemcsak megnőtt az erőszakos határsértések száma, hanem azok sokkal brutálisabbak és agresszívabbak lettek. Elmondta, hogy a határ szerb oldalán fegyveres konfliktus robbant ki, amelynek halálos áldozatai is voltak, emellett a migránsok több esetben fegyverrel kísérelték meg az átjutást a magyar határkerítésen.