Címlap Közélet 55 éves koráb...

55 éves korában elhunyt Murányi Marcell újságíró, a Blikk egykori főszerkesztője

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ötvenöt éves korában váratlanul elhunyt Murányi Marcell újságíró, főszerkesztő, kommunikációs tanácsadó - tudatta a család vasárnap.

Murányi Marcell – újságíró szülei pályáját követve – csaknem két és fél évtizedet töltött el a sajtóban. Munkatársa, rovatvezetője, majd szerkesztője volt a Mai Napnak, amelyet – 2001-es újraindítása után – főszerkesztőként jegyzett. Később a Vasárnapi Blikk szerkesztője, majd a Blikk főszerkesztő-helyettese lett.

Nyolc éven át, 2006-tól 2014-ig főszerkesztőként irányította a legnagyobb példányszámú napilapot, a Blikket. A Ringier és az Axel Springer fúziójakor, a Mediaworks megalakulásakor a Népszabadság főszerkesztője lett, amelyet szűk egy évig, 2015 májusáig vezetett.

Murányi Marcell több könyvet is írt, az utolsó kettő: a „Szex, celebek, politikusok – 3000 őrült nap a Blikk élén” 2014-ben, az „Apám, ez itt Horthy!” 2016-ban jelent meg.

Médiakarrierje után Murányi Marcell kommunikációs tanácsadóként dolgozott, továbbá termékfejlesztéssel és stratégiai tanácsadással is foglalkozott. Az elmúlt időszakban a Zuglói Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője, valamint a zuglói polgármester főtanácsadója volt.

Murányi Marcell 35 évig volt nős, feleségével négy gyermeket neveltek – áll a család tájékoztatásában.