A fiatal pécsi családokért indít petíciót az ellenzék

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három pontos javaslat csomagot állítottak össze. Most aláírásokat gyűjtenek, hogy a városvezetés érdemben is foglalkozzon az üggyel. 

Petíciót indított a pécsi ellenzék azért, mert szerintük “Pécs jövőjét a gyermeket, gyermekeket vállaló és nevelő fiatal családok jelentik. Támogatásuk kiemelt feladata kell, hogy legyen az önkormányzatnak, hiszen ezek a családok azok, amelyek felnevelik a jövő nemzedékét, Pécs jövőbeli lakosságát. Ők azok, akik képesek lesznek tovább örökíteni helyi értékeinket, hagyományainkat és szokásainkat” – jelentette be Csizmadia Péter, a Fidesz helyi frakcióvezetője. A petíciót

azért hozták létre, mert a városvezetés eddig rendre leszavazta ezeket a javaslataikat. Abban bíznak, ha sokan aláírják, akkor kénytelen lesz a városvezetés is zöld lámpát adni mindezeknek.

Arra kérnek mindenkit, aki egyetért ezzel a három ponttal, hogy írják alá a javaslatokat.

Ingyenes bölcsőde

Javasolja az ellenzék, hogy “mentesüljenek a bölcsődei térítési díjak alól a Pécsett állandó lakcímmel rendelkező, gyermeket nevelő családok. A bölcsődés korban lévő gyermeket nevelő és a munka világába visszatérő szülők közül sokan eleinte csak részmunkaidőben helyezkednek el, így a család ebben az időszakban kevesebb havi jövedelemmel számolhat. Ezt a kiesést tudná mérsékelni a javaslatunk.”

Helyi építményadó eltörlése a három gyerekesek esetében


Azt javasolja az ellenzék, hogy “mentesüljenek a helyi építményadó fizetése alól a legalább három kiskorú gyermeket nevelő nagycsaládosok azon lakóingatlan vonatkozásában, amely a gyermekek állandó lakóhelyéül szolgál. Javasoljuk, hogy a kedvezményt egészen addig igénybe vehesse a család, amíg a legkisebb gyermek be nem tölti a 18. életévét, vagy ezt követően továbbtanulás esetén az első képesítését meg nem szerzi”.

Ingyenes szombati házasságkötés

Végül azt javasolják, hogy a szombati házasságkötés legyen díjmentes, “ha legalább az egyik házasuló fél az első házasságába lép. A házasulandó fiatalokkal ezzel már a házassági kötelék létrejöttének pillanatában tudathatja a város, hogy számít rájuk és támogatja őket.”

Az ellenzék úgy véli, ezekkel az intézkedésekkel ösztönözni és támogatni lehet a gyermekvállalást, a fiatal családok Pécsett maradását, de akár “a már elvándorolt családok visszaköltözését, Pécsett történő boldogulását” is.

Aki mindezekkel egyetért, az IDE KATTINTVA tudja akár névtelenül is aláírni az íveket.

A kezdeményezésről videót is készített Csizmadia Péter:

Előző sztori

“Vasút jövője, jövő vasútja” címmel hirdettek gyermekrajz-pályázatot

Következő sztori

Idén 109 éves a villamos, amit a fővárosból hoztak Pécsre