Címlap Közélet Nagy a baj Pé...

Nagy a baj Pécsett – Felszólították a pécsi polgármestert

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz pécsi városházi frakciója szerint komoly bajban van a baranyai megyeszékhely, ezért felszólították a város polgármesterét, Péterffy Attilát (Pécs Jövője – Öt Torony), hogy „kezdjen el végre dolgozni”.

A képviselőcsoport közleményben tudatta véleményét, miszerint Pécs a „csőd szélén táncol”, a közszolgáltatások színvonala a mélybe zuhant, rendszeresen kimaradnak helyi buszok, rossz minőségűek az utak, gondozatlanok a közterületek.

A fideszes képviselők szerint „Pécs baloldali vezetése százmilliós nagyságrendben költi a pécsiek pénzét propagandára” és milliókat fordít „semmire se jó koncepciókra valódi munka helyett”.

A Fidesz úgy véli, hogy a városvezetésen a szétesés jelei mutatkoznak, ugyanis „sorban hagyják el a városházát vezető tisztségviselők, kulcsemberek, mint például a polgármester kabinetfőnöke, vagy a városi főépítész„. Hozzátették, számítani lehetett arra, hogy „a működésképtelenség szélére sodorja Pécset Péterffy Attila és csapata”.

A pécsi városházán ellenzéki szerepben lévő képviselőcsoport úgy vélekedik, „a polgármester sunnyog és látszatintézkedéseken kívül csak a közpénzszázmilliókat lapátolják kifelé a cimboráknak (…) és haveri tanácsadók zsebébe, bármiféle eredmény nélkül”.

A közleményben felszólították Péterffy Attilát, hogy „állítsa le a fölösleges százmilliós kifizetéseket a haveroknak, és a százmilliós propagandagépezetét„, mert nem drága és értelmetlen koncepciókra, hanem „valós városvezetésre” van szükségük a pécsieknek.