Címlap Közélet A pécsi Leőwe...

A pécsi Leőwey gimnáziumban csak két percig lehet szellőztetni

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány által kihirdetett energia-veszélyhelyzet keretében az állami intézmények és a gazdasági társaságok számára 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentés az irányadó szeptember elejétől.

Ez a gyakorlatban például azzal jár, hogy az állami intézményeket, köztük a középiskolákat sem lehet 18 Celsius-foknál feljebb fűteni – bár a 14 év alatti gyermekeket oktató intézményekben akár 20 foknál is több lehet.

A pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban ugyanakkor naponta kétszer, délelőtt és délután is ellenőrzik, hogy csak annyi radiátor működjön, amennyi feltétlenül szükséges az előírt hőfok biztosításához.

Figyelik azt is, hogy nem ég-e feleslegesen a villany, be vannak-e zárva az ajtók és hétvégére letekerték-e a termosztátokat. A szellőztetés idejét illetően azt javasolják, hogy maximum 90-120 másodpercig tartson. Emellett a csoportbontásokat is csökkenteni kéne.

Zalay Szabolcs, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium igazgatója az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy a csoportbontás nehézkes lenne, mert így is elég feszes a pedagógiai program, bár a többi elvárás nem életszerűtlen.

(Borítókép: Leőwey Klára Gimnázium weboldala)