Címlap Baranya Bezárták a Ne...

Bezárták a Nevkó uszodáját is Pécsett, két hónapig tart a felújítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Előreláthatóan két hónapig biztosan nem lehet majd használni az Apáczai Sportegység uszodáját Kertvárosban – tudtuk meg az intézmény közösségi oldaláról. A rövid közleményből az is kiderül, hogy az uszodát felújítják. Végre!

Több mint 35 éves a sportegység, ráfért a felújítás

Úgy tudjuk, október 14-re még versenyt is hirdettek a kertvárosi uszodába, de minden bizonnyal azt már nem tartják meg. Október 4-én közölték, hogy az előre jelzett felújítási munkákat megkezdik. Azok, akik erre az időszakra még érvényes bérlettel rendelkeztek, automatikusan hosszabbodik ezen belépők lejárati ideje – derült ki szintén a közösségi oldalról.

LEGENDÁS HELY EZ: pécsi paralimpiai- és olimpiai bajnokok úsztak itt

A sportegység uszodájának vizében olyan pécsiek tanultak meg úszni, akik aztán világszerte bizonyítottak. Pásztory Dóra, Sors Tamás, Jakabos Zsuzsanna és Kenderesi Tamás. Nem beszélve azokról az iskolásokról, akik itt sajátították el az alapokat. Ők is több ezren vannak.

Sorra zárnak be a pécsi uszodák, 170 pécsi iskolás tavasszal kezd újra úszni

Október 15-től – a rezsiárak miatt – a Pécsi Tankerületi Igazgatóság összes tanuszodája bezár – számoltunk be elsőként az átfogó intézkedésről. Ezáltal az iskolások a fűtési szezon végéig nem jutnak vízfelülethez, utána tömbösítve pótolják az órákat – közölte a tankerületi igazgató kérdésünkre. Az óvodásoknak pedig a Hullámfürdő tanmedencében keresnek majd vízfelületet. Szerkesztőségünk úgy tudja, a Hullámfürdő üzemeltetőjénél, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-nél nagyon logisztikáznak. Erről azonban későbbre ígértek tájékoztatást. Mi mindenesetre már elküldtük kérdéseinket.

Jó példa Kaposvár, ahol így oldották meg a vízfelület bővítését:

Két hete írtunk arról a kreatív, és nem is túl drága megoldásról, amit a somogyi megyeszékhelyen alkalmaztak a gyerekek miatt. Öt millió forint ráfordítással plusz pályát alakítottak ki a város 25 méteres medencéjében.

Pécsett már csak a Hullámfürdőben és a PTE medencéjében lehet úszni

A tanuszodák és a Nevelési Központ uszodájának bezárásával Pécsett már csak két medence maradt azoknak, akik úsznának vagy úszni tanulnának. Érdemes azonban megnézni a pályafoglaltságokat, mert mindkét intézmény igen népszerű. Hullámfürdőért KLIKK IDE!

(Kiemelt fotónk: PKK)