Címlap Közélet A pécsi séf, ...

A pécsi séf, aki bevette a Balatont és most újabb dobásra készül! Grillcirkuszt telepítene a belvárosba!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lokodi Ákos megálmodta, megfőzte és úgy felfalta a Balatont, hogy öröm nézni! A Balatonaligára telepített, saját kezűleg épített büfékocsija egy szezon alatt robbant be a köztudatba. Nemcsak Pécsről, hanem Budapestről is "elugrottak" hozzá. Enni! Következő lépés? Felkészül Pécs!

Csirkélkedjünk, malackodjunk együtt!

– szól a leírás arról a büfékocsiról, amit idén nyáron telepített Lokodi Ákos pécsi séf Balatonaligára. A saját kezűleg épített, guruló étterem annyira bejött a négygyermekes családapának, hogy Pécset is megfűszerezné a saját grillkolbászkáival, tépett csirkéivel vagy pulled porkjaival.

Ákos és a vendégek, na meg a husika

– Nagyon izgatott vagyok, elvégre egy álmom válik valóra éppen – mondta a Pécs Aktuálnak Ákos, akit arról faggattunk, milyen szezont zárt a magyar tengeren.

A két pécsi családbarát: Csalami Csaba és Ákos

Járt nála Palvin Barbi, de evett a főztjéből Szulák Andi is

– Gyorsan híre ment, hogy egy új food truck költözött Aligára, egész pontosan az Aligha Kertbe. Bár régóta terveztem, hogy belevágok egy ilyen kalandba, de a végső lökést a feleségem adta. Ezután kezdtem bele – mondta Lokodi.

“Ezt a céllövöldés autót régen kiszemeltem már”

Mindent Ákos csinált a kocsin

– Kinéztem, majd amikor meg akartam venni, más már megtette. De aztán a jó Isten is úgy akarta, hogy újra találkozzak a hirdetéssel, mert kicsivel később újra eladóvá vált. Ekkor már nem volt visszaút – tette hozzá a pécsi séf.

Saját kezűleg építettem fel

– Teljesen üres volt a kocsi. Korábban viszont pékek dolgozhattak benne, mert találtam kelesztő tálat is. Most viszont rá sem ismernének – mesélte nevetve Ákos.

És az ízek, amivel Palvin Barbit is elcsábítottad?

Palvin Barbara is Lokodinál tömte meg a bendőjét Fotó: Rolling Grill Circus by Lokodi chef Facebook

– A  Rolling Grill Circus by Lokodi chef guruló büfében saját fűszerezésű, minőségi grillcsirkét, malacsültet tálalok grillszendvicsbe vagy akár tányérra. Attól függ, ki mennyire ráérősen eszik. Elvégre ez egy “strandétel” – mondta Lokodi.

És ha még nem lettünk volna elég éhesek, Ákos azt is elárulta, hogy a több ezer balatoni szendvics után az újabb úti cél Pécs lesz. Egész pontosan a belváros. Mi már várjuk, Ákos! Addig fogyókúrázunk…

Nem olyan rég még fánkot sütöttünk!