Címlap Közélet Megújult a vá...

Megújult a város honlapja, de kissé összevissza működik!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécs okosvárosi törekvéseit támogatva újítottuk meg Pécs Megyei Jogú Város honlapját” – közölte Péterffy Attila az új honlap köszöntőjében. Hozzátéve, hogy

az új weboldal a kultúra városához méltó arculatával és korszerű tartalmával nemcsak a pécsiek, hanem az ide látogató turisták, a nálunk tanuló egyetemisták és a városunk iránt érdeklődő befektetők kényelmét szolgálja„.

Mi megnéztük az új honlapot, és noha több böngészőn – Google Chrome, Safari – is teszteltük, sajnos nálunk nem működött éppen kifogástalanul.

(Üres, képnélküli oldal / forrás: pecs.hu)

Egyelőre úgy néz ki, még kevés tartalom érhető el a megújult Pécs.hu-n. A kezdőoldalon négy opció közül választhat az érkező. Ezek a pécsi, turista, befektető vagy diák. Ezekre kattintva az adott tematikus aloldalra visz a lap.

Bár a nyitóoldal szerintünk tetszetős lett, még a rendkívül sok – egyértelműen marketing-gyanús – szám ellenére is; ha valaki el is olvassa, amit leírtak, akkor meg tud keveredni.

Míg ugyanis a kezdőlapon ez az adat szerepel Pécs lakosságszámáról:

Addig a „Befektető” fejezetben írt polgármesteri írásban már ez a szám szerepel:

Nálunk a böngészéskor gyakran szétesett az oldal, a képek összevissza vagy sehogy se töltöttek be, a sorok elcsúsztak, a képek kilógtak az oldalról.

Böngészőablak, a képet nem vágtuk meg, így volt látható (Forrás: Pécs.hu)

Mobilon is teszteltük az új Pécs.hu-t, de ott szerencsére nem fedeztünk fel különösebb hibát.

Az kétségtelen, hogy Pécs város korábbi honlapja valahol leragadt a 90-es években, kaotikus oldal volt szinte alig frissülő tartalommal.

Mindenképpen szükségesnek és jó döntésnek tűnik tehát az új honlap gondolata.

Már csak az apróbb – vélhetően programozói – hibákat kell kijavítani, és igen tetszetős lehet; főleg, ha lesz rajta igazán tartalom is, ami friss és naprakész lesz. Most ugyanis a jelenlegi tartalom inkább tűnik próbaverziónak, mint véglegesnek.

Mennyibe került?

Lapunk megpróbálja megtudni, mennyibe került és ki végezte az új városi honlap kialakításást. Amint kapunk választ, megírjuk.