Címlap Közélet A pécsieket k...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

180 milliót akar költeni a városvezetés az épület "dúcolására", de inkább fel kellene újítani - mondja az ÖPE vezetője. Kővári János szerint van rá pénz, és meg is lehet szerezni.

A napokban döntötte el a városvezetés, hogy csaknem 180 millió forintot fordítanak az életveszélyes és romos egykori Bóbita bábszínház Mária utcai épületére. Nem felújítás lesz ez, hanem lényegében aládúcolják az épületet, hogy ne omoljon össze.

Az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője, Kővári János a helyszínen közölte pénteken, hogy

van lehetőség kormányzati segítséggel felújítani az épületet és teljesen új funkciót adni neki. minél előbb kellene döntenie a pályázatról a városvezetésnek, amit ha nem tesznek meg, akkor megteszik ők, amikor átveszik a város irányítását jövőre

– magyarázta magabiztosan.

Kővári szeint 1,5 milliárd forintra lenne szükség az épület teljes rekonstrukciójához. Hozzátette, várja a pécsiek javaslatait, hogy mi legyen a romos épület helyett, helyén, mert erről közösen kellene dönteni – hiszen egykor is közadakozásból épült meg Pécs ikonikus épülete, amely akkoron közösségi tér volt.

A sajtótájékoztató lényege itt nézhető vissza: