Címlap Közélet Alakul az új ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt.

A felsorolásból ugyan hiányzik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter, akik azonban „igazoltan” voltak távol, hiszen Marokkóban vannak hivatalos úton.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda közleménye még csak arról szól, hogy Orbán Viktor megbeszélést folytatott a kormányalakításról, de a tanácskozáson részt vevők névsora árulkodó lehet. Az előző kabinet tagjai közül hiányzott a megbeszélésről Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Kásler Miklós Emmi-miniszter, valamint Süli János és Mager Andrea is.