Címlap Közélet Alig adták át...

Alig adták át, máris beázik az új pécsi drogklinika

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha esik az eső, azonnal beázik az új pécsi drogklinika épülete és már a falakon is megjelent a penész. Szemelyácz János addiktológus, az intézmény vezetője szerint már az építkezés közben tettek jó néhány észrevételt a munkálatokkal kapcsolatban, de azóta beszéltek már a műszaki ellenőrrel, közvetve a kivitelezővel is, de az épület továbbra is ázik – derült ki az ATV Híradójából.

Jöttek ki, szakemberek, vannak ötleteik, csak közben megy az idő. Tehát egyre esősebb időszak van, a jövő hétre is esőt mondanak, és tulajdonképpen a beavatkozásokat még nem tapasztaljuk

– mondta Gergál Tímea intézményvezető.

Felhígult a szakma

Egy pécsi építési vállalkozó szerint erősen felhígult a szakma, sokan úgy vállalnak kivitelezést, hogy igazából nem értenek hozzá.

Szinte már bárkiből lehet építőipari vállalkozó, ez nincs olyan komolyan nyomon követve. Teljesen mindegy, hogy milyen szakmát mondok, az építőipari szereplők között találkozunk ilyen szakemberekkel. Az épületek egyre bonyolultabbak lesznek, az építőipari cégeknek képezniük kellene magukat, hogy ezekkel a technológiákkal, műszaki megoldásokkal lépést tartani tudják

– fogalmazott Magyari Csaba, az M-B Bau Kft. tulajdonosa.

A drogrehabilitációs központot eredetileg június 26-án, a kábítószer-ellenes világnapon adták volna át. Állami finanszírozás hiányában azonban a megnyitó hónapokat csúszott, így november óta várják az ország egész területéről a gyógyulni vágyó fiatalokat.