Címlap Közélet Baranya rendő...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át azoknak az életmentő pécsi diákoknak, akik egy vízbe esett férfit mentettek ki a tóból Orfűn.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, a Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulói szeptember 9-én szülői és tanári felügyelet mellett egy sárkányhajós programon vettek részt az Orfűi-tavon. A hajóban lévők egyszer csak arra figyeltek fel, hogy nem messze a parttól egy férfi segítségért kiabál, és többször a víz alá bukik. A sárkányhajósok azonnal a bajba jutott férfi felé kormányozták hajóikat, majd két oldalról közrefogták, és így az életéért küzdő férfi bele tudott kapaszkodni a két csónakba.

A partra érve kiderült, hogy a horgász egy közel háromkilós súlyt akart kidobni a csónakból, azonban dobás közben rátekeredett a lábára a súly kötele, az pedig a férfit magával rántotta a vízbe.

Dr. Szijártó István r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány szeptember 28-án látogatta meg a bátor ifjakat az iskolában, megköszönte a jól összehangolt mentést, és helytállásukért rendőrségi emlékérmet, valamint oklevelet adott át nekik.