A férfi a két sárkányhajóba kapaszkodott, miközben kihozták a partra
Címlap Baleset Gyerekek ment...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy szerencséje volt annak a horgásznak, akinek 9-10 éves gyerekek siettek a segítségére Orfűn. A férfi szombat délelőtt a csónakjából esett vízbe, majd egy lábára csavarodott kötél miatt el is merült a Pécsi-tóban.

A kapálózását egy, a parton álló nő vette észre, aki rögtön segítségért kiabált. Ezt hallotta meg a vízen hajózó Deák Ferenc Általános Iskola egyik osztálya. Ők értek először oda az életéért küzdő férfihez. A Pécs Aktuálnak sikerült elérnie az egyik szülőt, aki részt vett a mentésben.

Épp sárkányhajóztunk az osztállyal, amikor meghallottuk a kiabálást. Két hajóval siettünk a férfihez, aki el-elmerülve küzdött az életéért

– mondta az anyuka, aki 9 éves lánya mellett evezett.

A horgász – mivel a körülményekhez képest jó állapotban volt – a két csónak oldalába kapaszkodott.

A sárkányhajó kormányosainak szakszerű utasítása szerint a horgászt megkértük, hogy a két hajóba kapaszkodjon, majd úgy vontattuk a partra. A kormányosoknak köszönhetően mindenki gyorsan és épségben megúszta az esetet

– meséli az édesanya, aki hozzáteszi: a partra érkezés után a férfi saját lábán hagyta el a helyszínt.

Egy idős bácsi viszont időközben riasztotta a mentőket is, akik helikoptert küldtek a helyszínre. Úgy tudjuk, a férfit nem kellett kórházba szállítani.