Címlap Közélet Együtt hülyít...

Együtt hülyítik a pécsieket? Bérlakást kapott Péterffy „álcivil” kritikusa, még jövőre is ott lakhat

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tiszta Kezek információ szerint több sebből is vérzik annak az idős bácsinak a minapi felszólalása, aki a pécsi közgyűlésen kritizálta a pécsi polgármestert. Sőt: ennél is rosszabb a helyzet - közölték.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, váratlan esemény szakította félbe a legutóbbi pécsi közgyűlést. Egy idős bácsi jelent meg sokadmagával, aki szót kért és kapott is, miután többen feliratokkal a kezükben felsorakoztak a városvezető frakció mögött.

A teljes történetet ITT lehet elolvasni.

Nem egyszerű városi lakos

A Tiszta Kezek Frakció most érdekes információkkal állt elő Gyula bácsiról, mert szerintük

együtt parasztvakítja a pécsieket a várovezetés és a pécsi fidesz,

ami elsőre vad ötletnek tűnik, pedig van benne ráció – legalábbis a Tiszta Kezek szerint.

A férfi nemcsak fideszes önkormányzati képviselő szeretett volna lenni Harkányban (hiába), és volt sztriptízbár-üzemeltető is, máig erősen kötődik a pécsi Fideszhez is, mert párttag. Mindezek mellett

a Tiszta Kezek kiderítette azt is, hogy Gyula bácsi önkormányzati lakást is kapott a fideszes városvezetés alatt 2019-ben, majd maradhatott is benne, hiszen a szerződését meghosszabbította az új, baloldali városvezetés is 2021-ben egészen 2024. július 31-ig.

– Számos ponton egyet tudunk ugyan érteni Gyula bácsi városvezetést illető kritikájával, ezeket magunk is többször elmondtuk már, de úgy érezzük, a pécsi Fidesz megint alibizett egyet, nem először. Találhattak volna ugyanis egy nem párthoz kötődő pécsit, aki hitelesebben olvashatott volna be a városvezetésnek. Azt érezzük azonban, hogy együttes parasztvakítás folyik – mondta Hencsei Zsolt. Szerinte ugyanis

kizárt, hogy a lakásügyekért alpolgármesterként felelős Nyőgéri Lajosnak, vagy a Népjóléti Bizottság vezetőjének, Fogarasi Gábornak, aki meghosszbaította Gyula bácsi lakhatását, ne tűnt volna fel, hogy ugyanez az ember kritizál.

– Egy nyilvánvalóan párthoz kötődő emberrel, akinek a Fidesz alatt engedik meg, most meg ez a városvezetés hosszabít szerződést, nem lehet hitelesen kritizálni a városvezetést, ezt a „hibát”, ami lehet, hogy szándékos volt, pedig bőven kihasználja a városvezetéshez rendkívül hű és barátságos baloldali propaganda, amely sorozatban gyártja az anyagokat a férfi személyéről, arról viszont nem igazán, amit mondott, pedig az lenne a lényeg – mondta Hencsei.

Tiszta Kezek Frakció (Topán László, Bognár Szilvia, Hencsei Zsolt)

Egyik kutya, másik eb

Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek Frakció vezetője azt mondta lapunknak, nem igazán lát különbséget a városvezetés és a pécsi Fidesz machinációi között.

„Sajnos azt látom, és az elmúlt négy évben ezt meg is tapasztaltam számtalan alkalommal testközelből, hogy a pécsi Fidesz pontosan ugyanolyan hangemberekből áll, mint a jelenlegi álbaloldali, önmagát baloldalinak hazudó városvezetés. Egyik sem a pécsieket akarja képviselni, nem Pécsért, városunkért dolgoznak, hanem csak önmagukért, a pozícióért, a hatalomért és a biztos pénzért”

– tette hozzá Bognár Szilvia. Szerinte

itt lenne az ideje annak, hogy ezt a rengeteg energiát, amelyet egymás és a pécsiek megtévesztésére fordítanak, fektessék inkább a városért való munkálkodásba és a pécsiek életének, körülményeinek jobbá tételére.

Gyula bácsi: Nem vagyok álcivil, igaz volt a kritika

A Pécs Aktuál tudott beszélni Kálmáncsi Gyulával. Lapunknak azt mondta, azért próbálják most lejáratni, mert kritikát mert megfogalmazni.

– Attól, hogy fideszes vagyok, még igaz, amit mondtam! 56-os hősökkel, a kommunisták által elítéltekkel álltunk ki a pécsi közgyűlésen. Nem igaz, hogy „álcivil” vagyok, mellesleg olyan nincs is, pécsi lakosként szólaltam fel, és mondtam el a kritikát. Igaz az éjszakai bár, törvényes vállalkozásom volt fiatal koromban, üzleti partnerekkel működtettük – az abban az időben nem volt kirívó, több ilyen bár is volt Harkányban és Pécsett is. Csak egyszer indultam képviselőként 2010-ben – mondta. Kérdésünkre hozzátette, hogy valóban igényeltek a feleségével bérlakást Pécsen, amit meg is kaptak, mert nem volt tulajdonukban másik ingatlan, így ez is törvényes volt.

Szokásos bolsevik taktikát alkalmaznak velem szemben, utánam kutakodnak, karaktergyilkosságot követnek el abban a reményben, hogy ha ez sikerül, akkor amit mondtam, az is hiteltelenedik

– mondta végül Gyula bácsi.