Címlap Közélet Bizonytalanná...

Bizonytalanná válhat a PécsTV jövője

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentős pénzzel tartozik a gyártócégnek az önkormányzat, (hivatalosan a televízó "anyacége" a Pécsi Kommunikációs Központ): hónapok óta nem fizetnek a tartalomért. A városvezetés eközben - a Pécs Aktuál információi szerint - egy fővárosi társasággal tárgyal az esetleges működtetésről. Ennél azonban sokkal többről lehet szó valójában, a tét nem csak a helyi televízió.

Bizonytalanná válhat a városi televízió jövője, miután hónapok óta nem kapnak pénzt a tartalomra – tudta meg a Pécs Aktuál. A forrásaink megerősítették, hogy a műsorgyártó már be is jelentette egyelőre szűk körben, hogy december után leáll a PécsTV-vel, ilyen körülmények között nem tudják folytatni.

Úgy tudjuk, nem a pénztelenség az oka annak, hogy a PécsTV-t nem fizeti ki az önkormányzat társasága. Sokkal inkább arról van szó, hogy

komoly átszervezésre készül a városvezetés a háttérben

– de ezt majd egy önálló cikkben mutatjuk be hamarosan.

A PécsTV a város kulturális öröksége, a vidéki, városi televíziózás egyik meghatározó és máig élő műhelye. 2010-ben startolt el a megújítása, majd 2013-ban egy komolyabb ráncfelvarráson esett át a televízió. Akkor a korábbi éveknél lényegesen olcsóbb működési konstrukció született: míg a cég és a brand maradt az önkormányzatnál, tartalomszolgáltatói szerződés garantálta a műsoridő kitöltését – nagyságrendekkel kevesebb közpénzből, mint előtte. Időközben az archívum digitalizációja is csaknem teljesen elkészült már. Ez a modell máig jól működött, közben újabb dizájn-váltás, modernizálás is történt a csatornánál, megújult a stúdió is. Most mégis borulni látszik minden.

Lapunk úgy tudja,

a városvezetés azzal a Borsány-Gyenes Andrással is tárgyal a jövőbeni működtetésről, aki olyan országos csatornákat visz mint a Story4, a Film4, a TV4, az Arena4 és a Galaxy4 és nem utolsó sorban Péterffy Attilát is segíthette a kampányában

– ha forrásainknak pontos az információja. (Ezt az információt egyelőre nem tudtuk megerősíttetni.)

Hamarosan új cikkben jelentkezünk a konkrét részletekkel.

(Folytatjuk!)