Jusztina

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Biztosan elmarad idén a Pécs Pride

A Diverse Youth Network által tervezett hat napos emberjogi fesztivál - amelynek csak egy részét képezte volna a Pécsi Pride - biztpsan elmarad idén - közölték a szervezők.

Még az év elején volt hír, hogy a Diverse Youth Network szervezné meg az első vidéki Pride felvonulást, mégpedig Pécsett.

Eredetileg úgy tervezték, hogy május 11-én indult volna a Freedom of my Identity Emberjogi Fesztivál, amit végül 16-án a meleg felvonulással zártak volna le. Az LMBTQ közösség mellett kiálltak volna a magyar cigányság, zsidóság illetve más hátrányos helyzetű és nemzetiségű emberekért.

Majd ezt követően a koronavírus letarolta a világot és a pandémiás helyzetre reagálva elhalasztották a Pécsi Pride időpontját határozatlan ideig.

Hirdetés

Magát a Freedom of my Identity Emberjogi Fesztivált végül online tartották meg május 14 és 16. között, a Pécsi Pride új időpontját ezalatt folyamatosan keresték, majd végül úgy döntöttek, hogy tartanak egy online Pride kampányt. Az online “megmozdulás” fő célja az volt, hogy ha a kialakult helyzet nem is engedi a közösség találkozását, legalább online térben lehessenek együtt és hallathassák hangjukat azok, akiket – szerintük – elnyom a társadalom egy rétege.

Teltek a hónapok, de nem történt előrelépés a Pécsi Pride ügyében, egészen tegnapig, amikor a szervezők a Facebook oldalukon közölték:

Idén nem tudják megrendezni a Pécs Pride 2020. felvonulást és a Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivált.

A döntésüket azzal magyarázták, hogy “A Szereteten túl a legfontosabb most a biztonság, a közös biztonságunk! A világban történő helyzetre reagálva ezt a döntést kellett meghoznunk”

A közleményben elmondják, hogy nem dőlnek hátra, hanem azon fognak dolgozni, hogy 2021-ben létrejöhessen az idén elmaradt fesztivál.

Érdekes azonban, hogy míg a pécsi szervezők lefújták a vidéki felvonulást, addig Budapesten megtartják augusztus 14 és 23. között a fesztivált – igaz, alternatív módon.

A szervezők közleménye itt olvasható:

🏳️‍🌈 Kedves Barátaink, Támogatóink, lelkes Pride-ozók! 🏳️‍🌈A Szereteten túl a legfontosabb most a biztonság, a közös…Gepostet von Diverse Youth Network am Mittwoch, 5. August 2020

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Hoppá: 33 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és már 600-an meghaltak itthon

Frissítve
Következő sztori

A kirúgott mohácsi jegyzőt nevezték ki a Választási Irodához

Legutóbbiak innen: Közélet

bool(false)