Címlap Politika A kirúgott mo...

A kirúgott mohácsi jegyzőt nevezték ki a Választási Irodához

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kovács Mirella minden szükséges feltételnek megfelel, 2005 óta végez kiemelkedő szakmai-jogi munkát, 2011-ben az Év Jegyzője díjat is kiérdemelte - indokolták a döntést.

Mint azt a Pécs Aktuál megírta, hirtelen, minden előzetes jel nélkül menesztette Mohács jegyzőjét, dr. Kovács Mirellát az időközi választás elé néző „ügyvezető” polgármester. Hivatalosan nem árulhatja el, miért rúgta ki Kovács Mirellát, de a felmondás okának a „méltatlanságot” jelölte meg Csorbai Ferenc. A helyi fideszesek szerint több, mint aggasztó, hogy egy évtizedekig közmegelégedesére dolgozó szakembert bocsátott el a polgármester, akit ráadásul pár hete még ki is tüntetett. 

Az ügy után megírtuk azt is, hogy a mohácsi fideszesek szerint választási csalásra készülhet Csorbai Ferenc, ezért küldhette el hirtelen és minden előzmény nélkül a jegyzőt. A jobboldal frakcióvezetője szerint ugyanis,

“a jegyző nem csak a törvényesség őre a hivatalban, hanem a Helyi Választási Iroda vezetője is volt, ezen feladatkörében a választások tisztaságát is felügyeli. Felmerül a kérdés: azzal, hogy Csorbai Ferenc a szeptember végi időközi választás előtt pár héttel lefejezi a hivatalt, vajon választási csalásra készül?”

Most kinevezték a menesztett jegyzőt a Területi Választási Irodához

– Augusztus elsejétől jogász munkakörben a megyei önkormányzat foglalkoztatja köztisztviselői jogviszonyban dr. Kovács Mirellát – tudtuk meg dr. Partos Jánostól, a Baranya Megyei Önkormányzat jegyzőjétől.

Dr. Kovács Mirella a Területi Választási Iroda tagja is lett, ebben a minőségében letette az esküt is

– árulta el a jegyző érdeklődésünkre.

Rákérdeztünk arra is, hogy miért pont a menesztett ex-jegyzőt nevezték ki a választási irodához is.

– Ha valahol valamilyen okból megüresedik a helyi választási iroda vezetői posztja, a területi választási iroda vezetője, vagyis én, nevezem ki az új vezetőt.

Kovács Mirella minden szükséges feltételnek megfelel, 2005 óta végez kiemelkedő szakmai-jogi munkát, 2011-ben az Év Jegyzője díjat is kiérdemelte

– magyarázta döntését Partos.

Keressük Mohács polgármesterét is, hogy mi a véleménye a kinevezésről. Amint elértük, frissítünk!

UPDATE: A polgármesteri titkárságon senki nem vette fel a telefont, de elértük a sajtóreferenst cikkünk megjelenése után pár perccel. A polgármester válaszára azóta is várunk! Ha megjön, frissítünk.