“Méltatlanság”miatt kirúgta a jegyzőt a polgármester! Mire készül a város első embere?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hirtelen, minden előzetes jel nélkül menesztette Mohács jegyzőjét az időközi választás elé néző "ügyvezető" polgármester. Hivatalosan nem árulhatja el, miért rúgta ki Kovács Mirellát, de a felmondás okának a "méltatlanságot" jelölte meg Csorbai Ferenc. A helyi fideszesek szerint több, mint aggasztó, hogy egy évtizedekig közmegelégedesére dolgozó szakembert bocsátott el a polgármester, akit ráadásul pár hete még ki is tüntetett. 

Rendkívüli közleményben jelentette be a polgármester, hogy kirúgta a jegyzőt. Azt írta egyebek mellett, hogy

A mai napon Mohács Város Jegyzője köztisztviselői jogviszonyát, méltatlanság okán, azonnali hatályú felmentéssel megszüntettem.

Hogy miért mentette fel Kovács Mirellát, arról mindösze ennyit írt Csorbai Ferenc: “Az adatvédelmi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a jegyző asszony engedélye nélkül a felmentés indokairól tájékoztatást adjak. A jegyző asszony titoktartási kötelezettség alól felmentő engedélyét megkértem, aki a hozzájárulását nem adta meg.”

A mai napon Mohács Város Jegyzője köztisztviselői jogviszonyát, méltatlanság okán, azonnali hatályú felmentéssel…Gepostet von Ferenc Csorbai am Freitag, 31. Juli 2020

“Csorbai Ferenc a hatalom megtartásáért bármire képes, ha már nincs szüksége segítőire, egy mozdulattal eltiporja az útjában állókat. Ennek lett áldozata Dr. Kovács Mirella Jegyző Asszony is” – írta blogjában Pávkovics Gábor. A város fideszes alpolgármestere szerint “Csorbai Ferenc tavaly októberben a voksolás jogával élő lakosok egyértelmű elutasító üzenetét figyelmen kívül hagyva – több mint 4.000 érvénytelen, tiltakozó szavazat ellenére – lett Mohács polgármestere. Szakmai tudás és kompetencia nélkül foglalta el székét, szinte az utcáról belépve. Mivel képtelen volt a város irányítására, ezért a hivatalban lévő jegyző, Dr. Kovács Mirella segítségét és támogatását kérte. A visszanézhető felvételek tanúsága szerint

Jegyző Asszony támogatása nélkül Csorbai Ferenc a napirendeket sem tudta volna felolvasni, a határozatok megfogalmazásáról és a szavazás szakszerű lebonyolításáról már nem is beszélek

– írta az alpolgármester.

Pávkovics szerint a polgármester ugyan ki is tüntette a jegyzőt, sőt nyilvánosan is sokszor dícsérte, de valami eltörhetett benne.

“Mivel Csorbai Ferenc polgármester többszöri felszólítás ellenére sem mondott le posztjáról, a képviselő-testület feloszlatta magát. Meglátásom szerint ettől a naptól kezdve változott meg a polgármester viszonyulása a jegyzőhöz. Nehéz szabadulni a gondolattól, hogy

a jelenlegi városvezető számára a kampány időszakában nem Mohács működtetése, hanem a szavazók befolyásolása a fő cél, amit akár nemtelen eszközökkel is kész elősegíteni. Jegyző Asszony, mint a városirányító feladatok tényleges ellátója és a törvényesség őre útban van a polgármesternek, ezért távolíthatta el hivatalából”

– véli a politikus.

Az ügyben várható még pengeváltás – információink szerint, erről hamarosan beszámolunk.

Előző sztori

Rengeteg szabadstrand várja a fürdőzőket a Balatonon

Következő sztori

Szlávik: tízszer-hússzor több fertőzött is lehet Magyarországon!

Legutóbbiak innen: Politika