Címlap Közélet Bognár Szilvi...

Bognár Szilvia megszenvedte a „kusskultúrát” az ellenzéki összefogásban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási lehetőséget kapott a hatpárti összefogás, de ezt eljátszotta – mondta az országgyűlési választáson függetlenként indult pécsi önkormányzati képviselő, Bognár Szilvia az M1 aktuális csatornán, valamint a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az egykori DK-s politikus úgy értékelt: a hatpárti összefogás legnagyobb hibája, hogy nem tud hiteles lenni.
Elmondta, ajánlásgyűjtés közben azt tapasztalta, hogy sokan elfordultak a közélettől, az ellenzék sok szavazatot vesztett.

Az M1 reggeli adásában a Jobbik szexbotrányát firtató kérdésre Bognár Szilvia kijelentette, sem hölgyek, sem urak nem szenvedhetnek el ilyen szituációkat. Arról, hogy az ellenzéki oldalon erről miért nem esik szó, azt mondta: ő is megszenvedte a hatpárti összefogásban azt a „kusskultúrát”, amire a párttagokat kényszerítették.

Mint mondta, elkötelezett volt a kormányváltás mellett, de benne volt a hatpárti összefogásban, és belülről látta, hogy azt „milyen metódusok és emberi minőség jellemzi”; ezért az utolsó pillanatban indult el, mert függetleníteni akarta magát tőlük, és szerette volna, ha az emberek látják, hogy „nem része ezeknek a módszereknek”.

Az egyéni mandátumot szerzett Mellár Tamásról, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjéről Bognár Szilvia azt mondta: szakmai életútja példaértékű, de „az előválasztás után olyan módszerekhez asszisztált, mint a zsarolás, hiszen őt megzsarolták a pécsi szocialisták, hogy ha nem tesz meg bizonyos dolgokat, például nem határolódik el bizonyos személyektől, a momentumosoktól és tőlem, akkor nem fogják őt támogatni”. Mellár Tamás nem a közvéleményhez fordult, hanem hallgatott, és elfogadta a szocialisták több mint 20 millió forintos támogatását – mondta, hozzátéve: az elhatárolódás közlemény formájában történt meg, és csak róla szólt.

A Kossuth rádióban Bognár Szilvia arról beszélt, hogy nincsenek polgármesteri ambíciói és nem híve a pártoknak, mert azt tapasztalja, hogy azokban az egyéni és pártérdekek a hangsúlyosak, és nem a közérdek.

Arra a kérdésre, hogy miért nem indult el az ellenzéki előválasztáson, azt mondta: ott csak pártok delegálhattak jelölteket, a DK-ból való tavaly júniusi távozása után nem kapott volna befogadó nyilatkozatot a pártoktól. Bírálta, hogy nem volt nyitott az előválasztás, amelyből így a civilek teljesen kimaradtak.

A Pécs Aktuálnak adott exkluzív interjúban a képviselő már korábban kifakadt az ellenzéki összefogásban tapasztalható áldatlan állapotokról: