Címlap Közélet Egekben a pap...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden nehézség és árnövekedés ellenére továbbra is ingyenesen és pontosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba, idézi az MTI Rétvári Bencét, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárát, aki Üllőn újságírók előtt beszélt, azt mondta: 13 millió tankönyv vár kiszállításra.

A kormány évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy minden közoktatásban részt vevő gyermek ingyenesen kapja a tankönyveket. Ez gyermekenként több tízezer forint kiadást vesz le a családok válláról.

Tőczik Zsolt, a KELLO ügyvezető igazgatója szerint idén sokkal nehezebb feladat volt a tankönyvek előállítása a koronavírus-világjárvány okozta logisztikai problémák, az energiaválság és az orosz-ukrán háború okozta infláció miatt. Nagyon megdrágultak az alapanyagok, és a papír is kétszer annyiba kerül, mint egy évvel ezelőtt, de sikerült kezelni a problémákat – tette hozzá az ügyvezető.

Megjelent a tanév rendje

A 2022/2023-as tanévben a tanév első tanítási napja szeptember 1., csütörtök, az utolsó tanítási nap pedig június 15. (szintén csütörtök) – derült ki a Magyar Közlönyből. A középiskolások 2023. május 4-én fejezik be a tanévet, a két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolák pedig 2023. május 31-én.

A tanítási szünetek:

  • Őszi szünet: október 29-től november 6-ig, az első tanítási nap a szünet után november 7. hétfő;
  • Téli szünet: december 22-től 2023. január 2-ig, azaz január 3-án, kedden kell először iskolába menni;
  • Tavaszi szünet: 2023. április 4-től április 11., április 12-én, szerdán lesz az első tanítási nap a szünet után.

(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)