Életút: segélyeken tengődő kisnyugdíjas lett az egykor rettegett magyar maffiavezér!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Minden hónap elején türelmetlenül várja a pénzes postást az egykori maffiavezér, aki a Blikknek mesélt mindennapjairól.

Türelmetlenül várja a postást Tasnádi Péter

Segélyekért folyamodó kisnyugdíjas lett az egykor rettegett maffiavezér Tasnádi Péterből – írja a Blikk. Tasnádi a lapnak nyilatkozva állította, minden hónap elején türelmetlenül várja a pénzes postást a nyugdíjával:

Ha befizetem a rezsit, utána nem marad ennivalóra sem. Szerencsére minden hónapban 10 ezer forint szociális segélyt kapok az önkormányzattól, amit levélben kell kérnem.

Nem nézik az előéletét

A zuglói polgármesteri hivatal szociális osztályán soha nem vizsgálják a krízishelyzetbe került nyugdíjas előéletét, amikor az évi 80 ezer forintos élelmiszer-támogatásról van szó – jegyzi meg a lap. Tasnádi a Blikknek így foglalta össze, hogyan jutott mostani helyzetébe:

Először uzsorázni kezdtem. Aki nem adta vissza időre a pénzemet, azt szétcsaptam. Később többek között emberölésre felbujtás, önbíráskodás, adóhiány, bűnszervezet létrehozása és -vezetése, pénzmosás, adócsalás, sikkasztás miatt nyomoztak ellenem, 13 évig voltam börtönben. Több milliárd forint vagyonom volt, amit a börtönévek alatt széthordtak.

Megtalálta a lelki békéjét

Tasnádi hat éve szabadult a börtönből, most elmondása szerint kölcsönlakásban lakik és 51 ezer forint a nyugdíja. A lelki békéjét viszont megtalálta az öt unokával rendelkező egykori keresztapa.

(Fotó: Zsolnai Péter)

Előző sztori

Óriások kertje épül Pécsen!

Következő sztori

Meglepetés? Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1