Óriások kertje épül Pécsen!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Puskin téri játszótéren.

Nem feleltek meg a szabványnak a játékok

A pécsi Puskin tér játszótér elemei a legutóbbi szabványosítási minősítési ellenőrzésen nem feleltek meg, ezért a tavalyi év során el kellett őket bontani. Sík László Lajos, a terület önkormányzati képviselője már akkor ígéretet tett arra, hogy amint lehetséges, a teljes játszóteret pótolni fogják, hiszen nagyon sok kisgyerekes család él a környéken, és a tér túloldalán található a Gyárvárosi Iskola is, amelynek tanulói napi szinten látogatják a parkot.

Már elkezdődött a munka

A tér tereprendezése, az új fogadófelületek kialakítása megkezdődik, a játékok pedig várhatóan 6 hét múlva érkeznek meg a parkba. A játszóeszközök elhelyezésének koncepciója az volt, hogy a kisebb korcsoport számára tervezettek a terület délkeleti részén kapnának helyet, itt közelebb lesznek a bejárathoz és árnyékosabb is ez a terület. A tér középső részére a többi korosztály számára alkalmas eszközöket telepítik, míg a jellemzően nagyobbak számára javasolt elemek a nyugati oldalon helyezkednek majd el.

Óriások kertje

A park felújításának első elemeként 2020 őszén 12 fát (csörgőfák, hársak, kőrisek) telepítettek. A játékok kihelyezésével párhuzamosan pedig további évelő növényzetet ültetnek..

A terv egy “óriások kertje” kialakítása: olyan nagyméretű növényeket telepítenek, amelyek mellett a gyerekek igazán aprónak érezhetik magukat.

A kialakítandó új játszótéren vár kombi mászókával, kötélhíd, több lengő és mérleghinta, rugós játék, mókuskerék, homokozó és labdafogó kapnak helyet.

3 millióból újul meg a tér

A park megújítását a Biokom Nkft. végzi bruttó 3 millió forintért, a fejlesztés Sík László Lajos javaslata alapján önkormányzati keretből valósul meg. Az önkormányzati képviselő elmondta: saját képviselői keretéből egyéb, a választókörzetben lévő játszóterek megújítására fog fordítani.

Előző sztori

Szorul a hurok a vagyonhasznosító excégvezetője körül?

Következő sztori

Életút: segélyeken tengődő kisnyugdíjas lett az egykor rettegett magyar maffiavezér!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1