Címlap Közélet Érkezik a cso...

Érkezik a csodafegyver Pécsre: kamionnal szembesítenek a „civilek”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormánybarát Civil Összefogás Fórum Vérbe fojtott szabadság címmel indította útjára vándorkiállítását az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója alkalmából. A céljuk hivatalosan az, hogy „együtt emlékezzünk a közelmúlt e sötét és véres időszakára”. Ez a kamion érkezik pénteken Pécsre is:

A kamionban van kiállítás is, meg is lehet nézni a „gyurcsányi terror” relikviáit.

Amint azt a CÖF írja: „2006. szeptember 17-én a rendszerváltás óta nem látott méretű tüntetéssorozat vette kezdetét, miután kiszivárgott Gyurcsány Ferenc az MSZP zárt, balatonőszödi frakcióülésén elmondott beszéde: az őszödi beszéd. A még aznap kirobbant tüntetéssorozatra a rendőrség diktatúrákat idéző módon reagált: a megfélemlítő akcióknak több mint 200 súlyos civil sérültje volt.

Elsőként Budapesten tekinthették meg a látogatók a korabeli dokumentumok, felvételek alapján összeállított tárlatot, amely a 2006-os tüntetések kezdetének 15. évfordulója alkalmából állít emléket a közelmúlt e sötét és véres időszakának.

Az ingyenesen látogatható kiállítás ezután elindult országjáró útjára”.

Pécsett a Széchenyi térre gördül be a Gyurcsány-kamion, a Hunyadi-szobor előtt parkol majd október 15. pénteken 15:00 és 20:00 óra között. Lesz az eseménynek moderátorra is Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő személyében, aki 17:00 és 18:00 óra között beszélget majd a látogatókkal aznap. A kamiont szombaton is meg lehet nézni az arra fogékonyaknak 8:00 és 13:00 óra között.

Szegedről kitiltották, Pécsett megengedték

A CÖF a napokban tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Botka László városába nem engedték be a kamiont, kvázi kitiltották onnan. Pécsett úgy tűnik, hogy erre nem kerül sor, az önkormányzat/Biokom nem gördített akadályt a „gyurcsányi terror” mozgó emlékműve elé.