Címlap Közélet Érkezik a fiz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mark Zuckerberg, a Meta vezetője bejelentette, hogy elindítja a Facebook és az Instagram fizetős verzióját. A vállalat közleménye szerint a befizetett összegért cserébe teljesen hirdetésmentesen használhatjuk a két közösségi oldalt.

Az európai szabályozásoknak megfelelően új előfizetési rendszert vezetünk be az Európai Unióban, és Svájcban. Novembertől lehetőséget adunk az említett térségben élő felhasználóknak, hogy dönthessenek: továbbra is ingyenesen vagy hirdetésmentesen használják a Facebookot vagy az Instagramot

– közölte a cég.

A tájékoztatásból kiderül, hogy webes előfizetés esetén havi 10 eurót, tehát közel 3850 forintot kell majd fizetni, míg iPhone-on és Androidos telefonon 13 euró lesz a szolgáltatás díja, ami már havi közel 5 ezer forintot jelent.

A hazai árak ettől akár jelentősen is eltérhetnek. A Meta közlése szerint függetlenül attól, hogy hol fizetünk elő a szolgáltatásra, a Fiókközponthoz kapcsolt valamennyi Facebook- és Instagram-fiókra vonatkozni fog a hirdetésmentesség, legalábbis 2024. március 1-jéig.

Ezt követően minden további fiók után weben havi 6, telefonon pedig 8 eurót kell fizetni, ami további 2-3 ezer forintos költséget jelent.