Címlap Közélet Ezért körözhe...

Ezért körözhetett Baranya felett az amerikai repülőgép

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több olvasónk is jelezte, hogy Szigetvár, Orfű és Komló felett többször is elhúzott egy “nagyobb” gép. Nyugalom, ez a repülőgép egy légi utántöltő lehetett – bár hivatalos információt nem kaptunk még róla. Az biztos, pont egy hónapja volt hasonló térségünkben. Most 7500 méter magasságra ereszkedett le.

– Hallottam, hogy nem utasszállító. Látni nem láttuk, de nagyon hangos volt – mesélte egyik olvasónk, aki Orfű mellett lakik. Szerinte még most is “kering valami” az égen, de az már motoros gép lehetett.

Ezért lehetett itt: közös hadgyakorlat van Magyarországon

A Black Swan nemzetközi különleges műveleti gyakorlatot idén április 25. és május 13. között rendezik meg Magyarországon. A gyakorlat miatt országszerte megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.

Az utakon is lehetnek torlódások

Az utakon katonai menetoszlopok haladhatnak, amelyek elején és végén figyelmeztető jelzést használó járművek közlekednek.

Forrás: flightradar

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét a Honvédelmi Minisztérium köszönettel veszi – közölte a tárca.

Pont egy hónapja volt Pécs felett “hasonló”

Március végén tucatnyi katonai F18-as amerikai vadászrepülő tankolt Pécs felett a brit Royal Air Force (RAF) katonai repülője segítségével. Az Airbus KC Voyager művelete szabad szemmel is látható volt.

Kérdéseinket elküldtük a Honvédelmi Minisztériumnak. Amennyiben válaszolnak, cikkünket frissítjük!