Eufrozina, Kende

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Fesztiválutcává válik egy időre a Múzeumok utcája Pécsett

/
Kezdés
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múzeumutca Plusz néven ugyanis új programsorozat startol el augusztus 7-től, ami azért annyira nem új.

Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője, Gellai Gergő, a Pécsi Szelet rendezvényszervezője, kitalálója és Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere a Pécs Nyitva kampány újabb fejezetéről számoltak be. Múzeumutca Plusz néven ugyanis új programsorozat startol el augusztus 7-től, ami azért annyira nem új.

Ruzsa Csaba elmondta, hogy augusztus 7 és 16 között megnyitják a Múzeum utcában található zöld területeket és hatalmas tereket, kerteket a városiak és az ideérkező turisták előtt amivel „egy picit a minőségi pécsi turizmus irányába tesznek lépéseket – tette hozzá az alpolgármester.

Két fő program köré szervezik az egész “fesztivált”: az egyik a Pécsi Szelet, a másik pedig a Pécs Nyitva Kampány családosoknak szánt programjai és a „Pécsiségek, pécsi egyéniségek bemutatása”. Irodalmi, zenés programok, fényfestés és még sok más várja majd a Múzeumok utcájába ellátogató pécsieket és a turistákat.

Hirdetés

Kincses Márk abban bízik, hogy a Múzeumutca Plusz igazi nyári pezsgést hoz majd a Káptalan utcába. A program ideje alatt a múzeumok továbbra is nyitva lesznek és látogathatóak.

A kisgyermekes családok részére is várhatóak programok a Múzeum utcában – méghozzá már az első hétvégén, amiket a pécsi Pagony biztosít a kőkertben. Kézműves foglalkozásoktól kezdve, a zenés programokon át lesznek kis színpadi fellépések is a lurkóknak. A pécsi sörök udvara pedig a hűsölni és frissülni vágyókat várja szeretettel.

A hét folyamán folyamatosan lesznek családi és múzeumi programok, lesznek pincelátogatások és eddig zárlat alatt álló földalatti helyeket is bebarangolhatnak majd az emberek. Mindezek mellett még részt vehetünk esti vezetett sétákon 20:00-tól és a Vasarely udvarában zenészek, színészek és írok társaságában is beszélgethetünk különböző borok mellett.

Minden nap lesznek izgalmas és érdekes események, különböző workshopok, családi programok, illetve esténként Soft-dj műsorok szórakoztatják majd az embereket a múzeum udvarában. 

Gellai Gergő ismertette a program második részét, a Pécsi Szelet – Baranyai gurmé piknik avagy „Baranya zamata” rendezvényt, amit már korábban kétszer is megrendeztek.

A megye legjobb éttermi szolgáltatóit (éttermek, borászok) és azok ízeit egy komplett, tematikus fesztivál keretein belül lehet majd végigkóstolni. Az újítás az, hogy ezúttal nem a Zsolnay Kulturális Negyedben, hanem a belvárosban.

Kincses Márk végezetül elmondta, hogy a záró hétvégén egy különleges, kreatív alkotótér, a Design Liget várja az alkotók szerelmeseit. Ahol a helyi fiatal képzőművészek legjava egy helyen meglátogatható lesz, saját művész piacukkal berendezve. Itt lehet velük beszélgetni és kérdezni is műveikről, illetve workshopokon kipróbálni magunkat.

A pontos és részletes programokat IDE KATTINTVA lehet látni.

Pécs Nyitva – Múzeum Utca Plusz című sajtótájékoztató – Élőben a Pécs AktuálonKözzétette: Pécs Aktuál – 2020. augusztus 5., szerda

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Eladná a franciáknak a pécsi távfűtőcéget a városvezetés?

Következő sztori

Tovább tolódik idén a POSZT!

Legutóbbiak innen: Közélet

bool(false)